İbrahim Gökçek'in cenazesinde cemevine polis müdahalesi: Cenaze Kayseri'ye götürülüyor

İbrahim Gökçek'in cenazesinde cemevine polis müdahalesi: Cenaze Kayseri'ye götürülüyor
Ölüm orucunun 323. gününde ölüm orucuna ara verip hastanede tedavi altına alınan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek önceki gün hayatını kaybetti.

halktv.com.tr Haber Merkezi

Ölüm orucunu sonlandırdıktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in vasiyeti üzerine cenaze Gazi Cemevi'nde helallik alınıp ardından defnedilmek için Kayseri'ye gönderilecekti. Polis, Gazi Cemevi'ndeki törene izin vermeyip kitleye müdahale etti.

Cemevinin yemekhanesinde sıkışan 50 kişilik grup, kapının arkasına yığdıkları masa ve sandalyelerle polisin girişini engellemek için barikat kurdu. Polisin kapıya vurduğu seslerin yankılandığı yemekhanede bazı kişiler fenalık geçirdi. 

Cenaze töreni için orada bulunan 17 kişi gözaltına alındı. 17 kişinin Vatan emniyete götürüldüğü öğrenildi. Gözaltına alınan kişilerin arasında cezaevinde ölüm orucunda olan Avukat Aytaç Ünsal'ın eşi Av. Didem Baydar Ünsal ve Av. Seda Şaraldı'da bulunuyor.

PSAKD: Aklınızı başınıza devşirin

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi'nden Gazi Cemevi'nde gerçekleştirilen polis müdahalesine sert bir tepki geldi. Genel Merkezden yapılan açıklamada "Tüm yetkililere sesleniyoruz. Aklınızı başınıza devşirin. Bu ülke hepimizin, bu topraklarda yüzyıllardır hep birlikte yaşıyoruz. Biz Aleviler gerilim istemiyoruz. Ama Cemevimize yapılan saygısızlığa asla tahammül etmeyeceğiz." ifadesi kullanıldı.

Derhal Alevilerden özür dilensin! 

Yetkililerden bir özür beklediklerini belirten dernek yöneticileri yetkililerin durumu yargıya taşıyacaklarını şöyle ifade etti;

Polis ne yapmak istemektedir. Gazi Cemevimize yapılan bu saygısızlığı bu hakareti yargıya taşıyacağız. İstanbul emniyetinin bu tutumu hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Türkü söylemek suç değildir!

Kendisini ve inancını türkülerle ifade eden bir halkın ibadethanesine saldırmak hangi aklın ve vicdanın ürünüdür.

Aile habersiz defnedileceğinden şüpheleniyor

Yaşamını yitiren İbrahim Gökçek'in avukatı Ayşegül Çağatay, Gökçek'in cenazesinin apar topar Kayseri'ye gönderildiğini ifade etti. Gazi Cemevi'nde yapılmak istenen törene izin verilmediğini belirten Avukat Çağatay, "Cenazenin aileye teslim edileceği söylenmişti fakat teslim edilmiyor. Cenaze, şu an büyük bir hızla Kayseri'ye götürülüyor" diye konuştu.

gokcekcenaze.jpg

Çağatay, cenazeyle ilgili endişeli olduklarını ifade ederken; habersiz ve hızlıca defnedileceğinden şüphelendiklerini belirtti. 

Öte yandan, haklarında 4 gün gözaltı kararı olan 2'si avukat ve 1'i stajyer avukat toplam 17 kişi henüz nezarete alınmadıkları gerekçesiyle diğer avukatlarla görüştürülmüyor. Avukatlar, bir yakalama tutanağı veya savcı görüşme tutanağı görmediklerini belirtti.

Etiketler :