İbrahim Gökçek'in babası Ahmet Gökçek'ten çağrı

İbrahim Gökçek'in babası Ahmet Gökçek'ten çağrı
Ölüm orucundaki Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in babası Ahmet Gökçek, Cumhurbaşkanı'na, İçişleri Bakanı'na ve Adalet Bakanı'na seslenerek, oğlunun taleplerinin yerine getirilmesini istedi.

Ölüm orucundaki Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in babası Ahmet Gökçek, Grup Yorum üyelerinin taleplerinin gerçekleşebilir makul ve hukuki olduğunu ifade etti.

 BBC Türkçe'nin haberine göre, Ahmet Gökçek, İbrahim için dostları ve sivil toplum kuruluşlarının adım attığını, Yorum dışındakilerin girişimde bulunduklarını ama devlet yetkilileri ile yapılmak istenen görüşme talepleri için randevu verilmediğini söyledi.

"Sanatını yapmak için ölmek değil, yaşamak istiyor"

Oğlunu bu halde görmek istemediğini ama 'taleplerinde haklı olduklarını' ifade eden Gökçek Grup Yorum için şunları söyledi:

Bunlar sanatçı, konserlerine yüz binlerce insan gitti, o konserlerde bir tek insanın burnu bile kanamadı. İftiracıların ifadeleriyle terörist ilan edilip tutuklandılar, 'sanatım havam, suyum, bize sanatımızı, konserlerimizi versinler, arkadaşlarımızı bıraksınlar ben bu eylemi şimdi bırakırım' diyor. İbrahim sanatını yapmak için ölmek değil, yaşamak istiyor.

Cumhurbaşkanı'na, İçişleri Bakanı'na ve Adalet Bakanı'na seslenen Ahmet Gökçek, oğlunun taleplerinin duyulup yerine getirilmesini istiyor:

"Bunlar böylesi bir ölümü hak eden çocuklar değil, Helin'i kaybettik, İbrahim'i de kaybetmeyelim. Çocuğum orada ölmesin, sesi duyulsun istiyorum. Bunun için, ne yapmam gerek, gidip kendimi mi yakayım oğlumun sesi duyulsun diye? 

 

İlgili Haberler
Etiketler :