İBB'nin yaptırdığı 'Geçici Sergi Platformu'na ihale bedeli tepkisi

İBB'nin yaptırdığı 'Geçici Sergi Platformu'na ihale bedeli tepkisi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yaptırılan ancak daha sonra kaldırılan 'Geçici Sergi Platformu' ihale bedeli nedeniyle tartışmalara neden oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından (İBB)  “İstanbul Meydanlarına Kavuşuyor” projesi kapsamında Taksim meydanına yapılan ancak İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından kaldırılma kararı verilen "Taksim Geçici Sergi Platformu" 652 bin liralık ihale bedeli nedeniyle tartışmalara yol açtı.

Geçici Sergi Platformu, 253 metrekarelik alana kuruldu. Açık alanı, merdivenli bir oturma düzeni ile tasarlandı. Kapalı alan ise sergilerin yapılabileceği şekilde hazırlandı.

İmamoğlu Platform'u ziyaret etti

İmamoğlu Platform'u ziyareti sırasında, "İstanbul'un bütün meydanlarının tartışılması konuşulması fikirlerini söylemesi. Taksim Meydanı, bu meydanlar arasında çok özel bir öneme sahip, kalbi gibi. Yarışma süreçleri tasarladık. Yarışmaların da vatandaşların gözü önünde olması, puanlamalarının burada yapılması, bu platform ile Taksim'e sürece biraz daha yukarıdan bakabilme imkanı sağlamak; yukarıdan aşağıya ne oluyor, ne bitiyor, yani yaşanılıyor mu yaşanmıyor mu şehrin kalbi dediğimiz nokta, ona bakmak. Bu bağlamda önemli."  dedi.

Platform için ayrılan kaynak fazla bulundu

Platform ilgiyle karşılandı, Platform' ziyaret edenler ve Platform'un kent meydanlarını renklendireceği yorumlarında bulunan yurttaşlar oldu ancak Platform'un ihale bedelinin 652 bin lira olması yeni bir tartışma başlattı.
 
Tepkilere neden olan nokta İstanbul'un hayati problemlerinin olması ve ulaşıma yapılan yüzde 35'lik zam oldu. İstanbullular kültür ve sanat faaliyetlerinden şikayetçi olmadıklarını ancak bu ihale bedelini fazla bulduklarını belirterek, bu kaynağın daha hayati bir problemi çözebileceğine inandıklarını söylediler.

Platform'un kaldırılma kararı verilmesinin ardından ihale bedelinin ne olacağına ilişkin ise İBB'den bir açıklama gelmedi.

Etiketler :