İBB Meclisi'nde gerginlik: Meclis üyeleri birbirinin üzerine yürüdü -VİDEO

İBB Meclisi'nde gerçekleşen oturumda CHP Meclis Üyesi Fahrettin Kayhan'ın konuşması sırasında AKP'li üyelerin ayağa kalkmasıyla gergin dakikalar yaşandı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin gerçekleşen temmuz ayı dördüncü oturumunda gergin anlar yaşandı. Önceki gün AKP ve MHP'li üyelerin hakaret etmesi üzerine cevap veren CHP'li Meclis Üyesi Fahrettin Kayhan'ın konuşması esnasında AKP'li ve MHP'li sıralardan tepkiler geldi. Üyelerin ayağa kalkması üzerine Meclis Başkanı salona ara verildiğini duyurdu.

CHP'li Meclis Üyesi Fahrettin Kayhan da kullanılan üsluba tepki göstererek AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu'nun dün İYİ Partililerin Fetullah Gülen'i övdüğü tweetinin yazılı olduğu pankartlar açılması üzerine yaptığı “Eğer o arkadaşın yüreği yetiyorsa genel başkanının konuşmalarını getirsin. Eğer yüreği yetiyorsa İBB başkanının konuşmalarını getirsin” sözlerine atıf yaptı.

Kayhan,  “Sizin Başbakanınız neredeydi? Yüreğiniz varsa gelin bir araştırma komisyonu kuralım. 2004'ten 2020'ye kadar hangi cemaata, hangi vakfa İstanbul'un arsalarını parsel parsel vermişler araştıralım. AKP ne oy kullanmış CHP ne oy kullanmış bakalım.  Tek tek araştıralım yüreğiniz yetiyorsa. Göksu'nun yüreği yetiyorsa, AKP'lilerin yüreği yetiyorsa… Araç için, işten atılanlar için komisyon kuruyorlar. Böyle ucuz kahramanlık yok” dedi.

Bu sözler üzerine tansiyon yükseldi.  Meclis üyeleri birbirlerinin üzerine yürüyüp kolonya şişesi ve su bardağı attı. Meclis 2. Başkanvekili Kalaycı oturuma 10 dakika ara verdi.

Etiketler :