Hürriyet'in başyazarı emekçileri yok saydı: Sokağa çıkma yasağını beklemek yerine yürürlükteymiş gibi davranalım

Hürriyet'in başyazarı emekçileri yok saydı: Sokağa çıkma yasağını beklemek yerine yürürlükteymiş gibi davranalım
Hürriyet'in yeni başyazarı Osman Müftüoğlu, yurdun her yerinde çalışmak zorunda kalan emekçileri yok sayarak, "Devletten sokağa çıkma yasağı ilan etmesini beklemek yerine biz kendimiz böyle bir yasak yürürlükteymiş gibi davranalım," dedi.

Hürriyet gazetesi başyazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugünkü yazısında okuyuculara 5 öneride bulundu.

Müftüoğlu "Panik yok, tedbir var' kuralına harfiyen uyalım. Stres, korku, telaş kadar vurdumduymazlık ve aymazlığın da tehlikeli olduğunu unutmayalım. Medeni mesafeyi, yani en yakınınızdaki biriyle en az bir metre uzakta kalma meselesini ciddiye alalım. ok ciddi bir ihtiyaç olmadıkça evimizde kalalım. Mümkünse sadece manav/pazar, market ve eczanelerle sınırlayalım. Bu süreçlerde de eldiven değil, maske kullanalım," ifadelerini kullandı. 

"Sokağa çıkma yasağını beklemek yerine yürürlükteymiş gibi davranalım"

Müftüoğlu, yazısında ayrıca, yurdun her bir yanında her gün işe gitmek zorunda olan ve ücretli izin hakkı olmayan emekçileri hiçe sayarak, "Devletten sokağa çıkma yasağı ilan etmesini beklemek yerine biz kendimiz böyle bir yasak yürürlükteymiş gibi davranalım ama bu arada evimizi huzurlu, keyifli, neşeli hoşgörülü ‘sosyal bir cennet’ yapmayı da unutmayalım. Bilelim ki her gecenin elbet bir sabahı vardır. O sabahı çabuklaştırmaksa bize bağlıdır," ifadelerini kullandı.

Etiketler :