Hulusi Akar: Türk ve İslami değerlere karşı saldırılar başladı

Hulusi Akar: Türk ve İslami değerlere karşı saldırılar başladı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bakanlıkta düzenlenen törende konuşma yaptı. Akar konuşmasında, Ayasofya'nın ibadete açılmasını değerlendirdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanlığında düzenlenen törende personelle bayramlaştı. 

Bakan Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Bakan Yardımcılarının yanı sıra şehit yakınları ve gazilerin de katıldığı törende sözlerine, tüm personelin Kurban Bayramı'nı kutlayarak başladı.

"Türk ve İslami değerlere karşı birtakım saldırılar başladı"

Ayasofya'nın cami statüsünde ibadete açılmasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Akar, şunları kaydetti:

"Son zamanlarda Türk ve İslami değerlere karşı birtakım saldırılar başladı. Bayrak yakma gibi son derece çirkin faaliyetler yürütülüyor. Bunların hepsini şiddetle, nefretle kınıyoruz. Bunlar acizlikten meydana gelen olaylar. Gerginliğin tırmandırılmaması için bu provokatif olayların bir an önce durdurulması, önlenmesi lazım. Ayasofya Camisi'nin açılması da tamamen Türkiye Cumhuriyeti devletinin egemenlik hakkıdır. Bu konuda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurumları dışında hiç kimsenin söz söylemeye hakkı yoktur. Herkes Türkiye Cumhuriyeti'nin aldığı kararlara saygı duymak durumundadır."

Etiketler :