Hükümetten "İş Bankası" Açıklaması

Hükümetten "İş Bankası" Açıklaması
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, hükümetin ne İş Bankası ne de bir başka bankaya yönelik herhangi bir çalışması bulunduğunu söyledi.Haber kanallarında yer alan bilgiye göre, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda dün gece...

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, hükümetin ne İş Bankası ne de bir başka bankaya yönelik herhangi bir çalışması bulunduğunu söyledi.

Haber kanallarında yer alan bilgiye göre, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda dün gece milletvekillerinin sorularını yanıtlarken CHP milletvekili Musa Çam'ın hükümetin İş Bankası'na el koyma gibi bir düşüncesinin olup olmadığı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut hakkında herhangi bir soruşturma açılıp açılmadığı sorusuna, "İş Bankası, Türkiye'nin en başarılı, en önemli bankalarından bir tanesidir.

Dışarıda da içerde de itibarı son derece yüksektir" karşılığını verdi ve şöyle devam etti:"Hükümetimizin ne İş Bankası'na ne de başka bir bankaya yönelik olarak bir çalışması yoktur.

Gündemde değildir. Bunun tek sorumlusu BDDK'dır. Çünkü bağımsız bir kurul olarak bankaların denetiminden, düzenlenmesinden esas itibariyle kendileri sorumludur.

REUTERS