Hızlı tren faciasına benzemesin! Seçim şovu için uyardılar: Telafisi imkansız kaçalar olabilir!

Hızlı tren faciasına benzemesin! Seçim şovu için uyardılar: Telafisi imkansız kaçalar olabilir!
Halkalı-Gebze Marmaray Hattı’nın önce açılışı sessiz sedasız ertelendi. Sonra ise büyük eksiklikleri bulunan hattın açılışının yarın yapılmasına karar verildi

Halkalı-Gebze Marmaray Hattı’nın önce açılışı sessiz sedasız ertelendi. Sonra ise büyük eksiklikleri bulunan hattın açılışının yarın yapılmasına karar verildi. Yapımına 2004 yılında başlanan Gebze-Halkalı arasındaki toplam 76 kilometrelik yolun 5 istasyondan oluşan 13,6 km’lik boğaz tüp geçişi 29 Ekim 2013 yılında açıldı. Hattın diğer kısmındaki çalışma ise her iki yakada devam ediyor. Henüz hazır olmayan bu kısmın açılışının 31 Mart yerel seçimleri için yarın yapılmasına karar verildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Marmaray Projesi’ni de içine alan Gebze-Halkalı arasındaki 76,6 kilometrelik demir yolu hattında, 13,6 kilometrelik Marmaray’ın açılışının ardından geriye kalan 63 kilometrelik demir yolu hattının hizmete girmesi için çalışmaların tamamlandığını iddia etti: “Tüm altyapı ve istasyonlar yeniden inşa edilmeye başladı. Yeni yapılacak 3 hattan kuzey 2 hattı Marmaray trenleri kullanacak. 2 dakika aralıklarla metro standardında banliyö işletmesi gerçekleştirilebilecek. Güneyde bulunan 3. hattı ise şehirlerarası yolcu ve yük trenleri ile yüksek hızlı tren kullanacak. Söz konusu hatta, çift yönlü YHT işletmesini temin için 10 adet de siding yapıldı.”

TELAFİSİ İMKÂNSIZ KAZALAR…

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası’nca (BTS) geçen günlerde yapılan açıklamada Gebze ile Halkalı arasındaki yeni banliyö hattının henüz açılmaya uygun olmadığı aktarılmıştı: “ 31 Aralık 2018 tarihine yetiştirilemeyen Marmaray projesinin yüzeysel hatları henüz test ve sertifikasyon süreci tamamlanmadan 31 Mart 2019 yerel seçimlere yönelik bir şov açılış yapılacaktır. Gebze-Halkalı hattının açılması telafisi imkânsız kazalara neden olacağından başta Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, TCDD Genel Müdürlüğü ve sertifikasyon teşkilatını uyarmayı görev olarak kabul ediyoruz.”

Etiketler :