Hilal Kaplan: Erkan Oğur da şahsiyetsizliğinin gereğini yaptı

Hilal Kaplan: Erkan Oğur da şahsiyetsizliğinin gereğini yaptı
Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, bugün yazdığı, ''Haysiyet ki 'ara' ki bulasın'' başlıklı yazısında, Erkan Oğur'un, Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın şarkısını düzenlemesine gelen tepkileri ve Oğur'un açıklamalarına değindi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın şarkısı için gitar çalan Erkan Oğur'a sol-laikçi çevreden tepki geldiğini belirten Kaplan, "Sefil ve kirli diyen mi ararsın, ölümünü ilan eden mi, 'Ruhunu şeytana sattı' diyen mi; yine her türlü hakaret mevcuttu'' dedi. 

Erkan Oğur'un özür dilemesine de değinen Kaplan, ''Oğur da şahsiyetsizliğinin gereğini yaptı ve sol-laikçi linç kabilesine 'özeleştirisini' verdi'' derken, Oğur'un gelen tepkilerin ardından dediği, ''Benim Saray ve kendi menfaati için müzik yapan birisi olduğumu ifade edenler oldu. Tersine Saray'ın verdiği ödülü kabul etmemiştim. Cumhurbaşkanlığı Müzik Ödülü'nü kabul etmemiştim'' cümlelere yönelik, ''Oğur, affına yeterli olmayacağı kaygısından olsa gerek iyice çirkinleşerek şöyle devam etmiş'' dedi. 

Erkan Oğur'un tepki gösterenler tarafından affedilip affedilmeyeceği konusunda fikir belirtmeyen Kaplan, iktidar çevrelerinin ''Neden kültürel hegemonya kuramadık'' diye soracağını belirterek, ''Kimse kusura bakmasın; kapısını çoktan kapatmışların kapısını ısrarla çalmaya da kızılcık sopasıyla üstümüze yürüyenlere zeytin dalı uzatmaya da gerek yok'' dedi.

Etiketler :