Her Evde Bir Tane Var! Kış Soğuklarında Sakın Kapatmayın

Her Evde Bir Tane Var! Kış Soğuklarında Sakın Kapatmayın
Kış soğukları ülkeyi etkisi altına almış durumda. Ülkenin genelinde ev ve işyerlerinde temiz ve pratik ısınma yöntemi olarak doğal gaz kullanılıyor. Doğal gazla ısınan her evde mutlaka havalandırma menfezi bulunuyor. Uzmanlar menfezlerin kapatılmasıyla ilgili yaşanabilecek tehlikeleri sıraladı...

Kombilerde genellikle havasını dışarıdan alan ve gazını dışarıya atan cihazlar tercih edilse de uzmanlar, doğal gazın tahliyesi için camlarda açılan menfezlerin hayati önem taşıdığını, bu nedenle de kapatılmaması gerektiğini söylüyor.

Doğal gaz kadar kullanımı yaygın olan bir enerji kaynağını zehirlenme riskini sıfıra indirgeyecek şekilde kullanmak gerekir. Ancak, doğal gazın doğru kullanılmaması durumunda hem ekonomik hem de güvenlik açısından sorunlar yaşanabilir.

aw131793-02-apsk.webp

Doğal gaz tasarrufu için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:

  • Konfor sıcaklığı belirlenmeli ve aşırı ısıtılmamalıdır. Evdeki oda sıcaklığı 20-22 derece arasında tutulmalıdır.
  • Oda termostatı ve termostatik radyatör vanası kullanılmalıdır. Bu cihazlar, oda sıcaklığını otomatik olarak kontrol ederek tasarruf sağlar.
  • Yalıtımı yapılmış yapı kriterleri göz önünde bulundurulmalıdır. İyi yalıtılmış bir yapıda daha az doğal gaz kullanılır.
  • Menfezler kapatılmamalıdır. Menfezler, hava girişi ve doğal gaz tahliyesi için gereklidir.
  • Gaz alarm cihazları ve yangın söndürücüler bulundurulmalıdır. Bu cihazlar, gaz kaçağı veya yangın durumunda can güvenliğini sağlar.