Hemşire İlknur Kelleci'de Covid-19 nüksetti

Hemşire İlknur Kelleci'de Covid-19 nüksetti
Belçika'daki TC vatandaşlarını ülkeye getirmekle görevlendirildikten sonra Covid-19 teşhisi konan ve tedavi gören hemşire Kelleci, "Negatife dönenlerde belirtilerin tekrar görülmesi durumunda da panik yapmayın" dedi.

Belçika'daki TC vatandaşlarını ülkeye getirmekle görevlendirildikten sonra Covid-19 teşhisi konan ve tedavi gören hemşire İlknur Kelleci, coronavirüs'ün ikinci kez nüksettiğini söyledi.

Kelleci, "Hastalığın ortaya çıktığı ve sonraki süreçte ben günde 1 kez belki öksürdüm belki öksürmedim. Yani bu hastalığın seyri, herkeste farklı olabiliyor. Tat ve koku almada sorun yaşayan, başka hiçbir belirtisi olmayan vakalar var. Negatife dönenlerde belirtilerin tekrar görülmesi durumunda da panik yapmayın" dedi.

Kelleci, "Belçika'daki yurttaşlarımızın Brüksel'den Türkiye'ye getirilmesinde görev aldım. 17 Mart'ta Brüksel'de vatandaşlarımızın kontrolünü yaparak uçağa aldık ve yurda getirdik. Bu görevin ardından idari izinli olarak evde 14 gün boyunca karantinada kalma sürecim başladı. 19 Mart'ta evdeyken ilk olarak baş ağrım oldu. Ardından şiddetli eklem ağrısıyla beraber ateşim yükseldi" diye konuştu.

HaberTürk'ten Alper Uluş'un haberine göre, Kelleci, "İlk başta hasta olabileceğimi kendime konduramadım. Ancak bu şikayetlere bulantı, kusma ve ishal de eklenince hastaneyi aradım. Ambulansla gelip beni evden aldılar. Süreyya Paşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde tedaviye alındım ve yapılan test sonucum 22 Mart'ta pozitif çıktı. Hastanedeki 6 günlük tedavinin ardından, 28 Mart'ta taburcu olarak ilaçlarımı alıp eve döndüm" ifadesini kullandı.

Hastalık ikinci kez nüksetti

Kelleci, evdeki tedavimin ilk 10 günü çok iyi geçirdiğini ancak mide bulantısı, kusma ve ishal şikayetleri ile tekrar karşılaştığını belirterek şunları anlattı:

"Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'ne tekrar ambulansla gittim ve coronavirüs tomografisinde akciğer bulgusu olan 'Buzlu cam' görüntüsüyle karşılaştık. Yani altı günlük ilk tedavi ve negatife döndükten sonra hastalık ikinci kez nüksettiğinde akciğerimde böyle bir bulgu ortaya çıktı.

Süreyya Paşa Hastanesi'ne gittim ve doktorlarımız, negatif sürecim devam ettiği için tedavimin evde sürebileceğini söyledi. 20 Nisan'da yapılan test sonucu yine negatif çıktı. Evde izolasyon sürecim devam ediyor ve eşim ile iki çocuğumda da hastalığın semptomları ortaya çıkmadı.
Hastalığın ortaya çıktığı ve sonraki süreçte ben günde bir kez belki öksürdüm belki öksürmedim. Yani bu hastalığın seyri, herkeste farklı olabiliyor. Tat ve koku almada sorun yaşayan, başka hiçbir belirtisi olmayan vakalar var. Negatife dönenlerde belirtilerin tekrar görülmesi durumunda da panik yapmayın.

Şunu da yaşayan biri olarak belirtmek isterim ki, virüsü kaptıktan sonra şayet hasta yoğun bakıma girmiyorsa, yedi günde iyileşme seyrine geçebiliyor."

Etiketler :