HDP'nin 'Uluslararası' IŞİD Çağrısı!

HDP'nin 'Uluslararası' IŞİD Çağrısı!
HDP Eşbaşkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, "IŞİD'e destekte bulunanları uluslararası toplum yargılamalı" dedi.HDP eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ son günlerde Kobani'de 150'yi aşkın sivilin...

HDP Eşbaşkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, "IŞİD'e destekte bulunanları uluslararası toplum yargılamalı" dedi.

HDP eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ son günlerde Kobani'de 150'yi aşkın sivilin planlı bir şekilde katledilmesi, Şii camilerine dönük bombalı saldırılar, Tunus'ta gerçekleştirilen plaj baskını ve Fransa'daki fabrika baskınının birbirlerinden kopuk olmadığına vurgu yaparak “El-Kaide, IŞİD, El-Nusra gibi örgütler ile bu örgütlere dolaylı ya da dolaysız destekte bulunan tüm siyasi çevrelerin izole edilmeleri ve yargılanmaları için uluslararası toplumun önünde tarihsel bir görev bulunmaktadır” dedi. HDP yönetimi Türkiye'de de varlığını sürdüren ırkçı ve katliamcı örgütlere karşı Diyarbakır patlamasında olduğu gibi dayanışmalarını daha da güçlendireceklerinin bilinmesini istedi.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ yaptıkları yazılı açıklamada başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere her gün yüzlerce sivilin acımasızca katledildiği kaotik ve yıkıcı bir savaşın sınır ve vicdan tanımadan geliştiğini derin bir kaygıyla takip ettiklerini bildirdi. Halkların kendilerini güvende ve barış içinde hissedebileceği sosyal ve siyasal koşulların giderek zayıfladığını belirten eşbaşkanlar “Kutuplaştırıcı ve şiddet odaklı bir atmosfer giderek kriz içinde yeni krizlerin gelişmesine sebep olmaktadır” dedi.

Her türlü ırkçılıktan, mezhepçilikten ve hoşgörüsüzlükten doğanörgütlü ve sistematik şiddet olaylarına karşı uluslararası demokrasive özgürlükler cephesinin kurulması zamanının geldiğini vurgulayan HDP Eş Başkanları, “Dünya halklarının özgürlükçü siyasi, toplumsal ve dinsel

temsilcilerine bu iç içe geçmiş krizleri geriletme temelinde büyük bir sorumluluk düşmektedir” ifadesine yer verdi.

Son günlerde Kobani'de 150'yi aşkın sivilin planlı bir şekilde katledilmesi, Şii camilerine dönük bombalı saldırılar, Tunus'ta gerçekleştirilen plaj baskını ve Fransa'daki fabrika baskınının birbirlerinden kopuk olmadığına vurgu yapan Demirtaş ve Yüksekdağ, “El-Kaide, IŞİD, El-Nusra gibi örgütler ile bu örgütlere dolaylı ya da dolaysız destekte bulunan tüm siyasi çevrelerin izole edilmeleri ve yargılanmaları için uluslararası toplumun önünde tarihsel bir görev bulunmaktadır” dedi.

“Türkiye'de de varlığını sürdüren ırkçı ve katliamcı örgütlere karşı Diyarbakır patlamasında olduğu gibi dayanışmamızı daha da güçlendireceğimizi herkesin bilmesini isteriz” diyen eşbaşkanlar açıklamalarına şöyle son verdi:

“HDP, insanlığa yönelik her saldırıya karşı daha fazla demokrasi veözgürlük mücadelesi ile direniş gösterecektir. Yasakları, baskıları ve kutuplaştırıcı dili kullanarak şiddete dolaylı ya da dolaysızdestek verenlere karşı mücadeleyi sınır tanımaksızın halklarlaişbirliği içinde yürütmeye devam edecektir. Rojava'da, Tunus'ta, Kuveyt'te ve Fransa'da hayatlarını kaybedenlereAllah'tan rahmet, halklarımıza başsağlığı yaralılara da acil şifalardiliyoruz. Yakınlarını kaybeden halklarımızın acısını paylaşıyoruz.”