HDP'nin 'soykırım' açıklamasına tepki

HDP'nin 'soykırım' açıklamasına tepki
HDP'nin “Ermeni Soykırımı utancıyla yüzleşin” çağrısına AKP'li pek çok isimden tepki geldi.

Halkların Demokratik Partisi MYK'sı, 1915 Olayları’nın yıldönümüne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, “24 Nisan 1915 günü, İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin örgütü Teşkilat-ı Mahsusa tarafından 250 Ermeni aydın ve siyasetçi evlerinden alınarak zorla sürgüne gönderildi ve katledildi. Bu tarih, Ermeni Soykırımı’nın başladığı gün oldu” ifadesi kullanıldı.

Söz konusu açıklamada, "Türkiye Ermeni Soykırımı ile 106 yıldır yüzleşmedi. Yüzleşilmeyen suç tekrarlandı, yüzleşilmeyen suç, bugünlere taşındı. Büyük suç cezasız kaldı, ayrımcılık ve nefret suçları sıradanlaştı” denilerek “Ermeni Soykırımı utancıyla yüzleşin” çağrısı yapıldı. 

Tepki geldi

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, HDP'nin açıklamasını sosyal medya hesabı Twitter'dan alıntılayarak, "PKK adlı katliam şebekesinin insanlarımıza dönük katliamlarıyla yüzleşin. PKK'nın yakın coğrafyamızdaki her dinden ve etnik gruptan insanlara dönük katliamlarıyla yüzleşin. Bu söyledikleriniz doğru değil. Durduğunuz yer doğru değil. Çünkü bağlı olduğunuz yer insani değil." dedi. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise, "Bizim uzun ve şanlı tarihimiz gurur kaynağımızdır. Sizin kısa ve kara tarihiniz ise utanç vesikalarıyla doludur. Sizin tarihiniz, bölücü terör örgütünün tarihidir! Sizi aziz milletimize havale ediyoruz..." ifadesini kullandı. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da HDP'nin paylaşımına tepki göstererek "Tarihi gerçekleri çarpıtmak yerine sırtınızı dayadığınız PKK ve Asala terörü utancıyla yüzleşin" mesajını paylaştı.