HDP’lilere saldıran korucular gözaltına alındı

HDP’lilere saldıran korucular gözaltına alındı
Mayınlı terör saldırısıyla alakalı oldukları suçlamasıyla tutuklanan belediye başkanlarının yerine kayyum atanmasını protesto için Kulp’a giden HDP’lilere saldıran 5 korucu gözaltına alındı.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 7 kişinin yaşamını yitirdiği ve 10 kişinin yaralandığı patlamadan sonra belediye başkanının tutuklanmasından sonra ilçeye kayyum atanması üzerine meclis üyelerine ile dayanışma ziyareti için ilçeye giden HDP’lilere ve HDP ilçe binasına saldırıp 2 kişinin yaralanmasına yol açtıkları belirtilen 5 güvenlik korucusunun gözaltına alındığı belirtildi.

Kulp Belediyesine kayyum atanmasından sonra bunu protesto etmek ve meclis üyeleri ile dayanışma için Kulp’a giden Ergani, Silvan ile Hazro ilçesi HDP’li meclis üyeleri ve HDP’liler önce HDP Kulp ilçe binası önünde kısa süreli bir oturma eylemi yaptı. Kulp’tan minübüslerle ayrılan HDP’lilerin araçlarının önü yolda korucu olduğu iddia edilen bir grup tarafından kesilerek HDP’liler darp edildi, minübüslerinin camları kırıldı.

Bu arada, ilçe merkezinde de HDP ilçe binasına saldıran bir grup binanın camlarını kırdı. Olay ile ilgili yapılan çalışmada, saldırı ile ilgili 5 güvenlik korucusunun gözaltına alındığı belirtildi.

Etiketler :