HDP'li Sancar: Suruç ilk adımdı

HDP'li Sancar: Suruç ilk adımdı
HDP Eş Genel Başkanı Mithar Sancar grup toplantısında konuştu.

20 Temmuz 2015'te gerçekleşen Suruç Katliamı'na ilişkin konuşan Sancar şöyle dedi;

“Suruç Katliamı, acının coğrafyasında acının tarihine kapkara bir sayfa olarak eklendi. Suruç davası bir kara mizah örneğine dönüştü. Bugüne kadar toplam 14 duruşma görüldü. Ama olayı aydınlatmaya ve sorumluları ortaya çıkarmayı öngören herhangi bir gelişme bugüne kadar yaşanmadı… Ama ne düş yolcularının umutları yok edilebilir ne o miras herhangi bir şekilde kirletilebilir. Biz o mirasın sahipleriyiz, o gençlerin düşlerini emanet aldık ve sözümüz var o düşleri mutlaka gerçekleştireceğiz.”

Suruç Katliamı'ndan iki gün sonra Ceylanpınar'da iki polisin şehit edilmesinin devlet ve iktidarın karanlık bir senaryosudur diyen Sancar, "Bu senaryo ile Türkiye’de Kürt sorununun yeniden savaş politikalarına dönülmek istendi ve demokrasi umutları yıkılmak istendi." ifadesini kullandı.

"Amaç umudun boğulmasıydı"

"7 Haziran seçimlerinde yüzde 13’ün üzerinde oy almıştı HDP ve 80 milletvekili ile Meclis’e girmişti. Böylece özgürlük çoğulculuk ve demokrasi yolunda umutların yeşermesi mümkün olmuştu. Tıpkı Suriye’de IŞİD’in yenilmesini baharı müjdelemesi gibi, Türkiye’de de 7 Haziran seçim sonuçları bir bahar müjdesi gibi gelmişti. Ama iktidarın bugünkü ortakları kararlarını ta 8 Haziran günü vermişlerdi. Bu baharı boğacaklardı. Suruç Katliamı o kanlı boğma planının ilk önemli adımıydı. Amaç umudun boğulmasıydı, mücadelenin çökertilmesiydi, hakların buluşmasını önüne kanlı duvarların örülmesiydi. Çünkü 7 Haziran halkların buluşmasının bir zaferiydi."
 

Etiketler :