HDP'den ölüm orucundaki İbrahim Gökçek'e ziyaret

HDP'den ölüm orucundaki İbrahim Gökçek'e ziyaret
HDP'li vekil Hüda Kaya ve HDP'li meclis üyesi Ferhat Encü, konser yasaklarının kaldırılması ve tutuklu üyelerin serbest bırakılması için ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'i ziyaret etti.

Ölüm orucunda kritik seviyeye ulaşan İbrahim Gökçek, ölüm orucunda hayatını kaybeden Helin Bölek ve Mustafa Koçak'ın ölümüne ilişkin ise “Helin Bölek, Mustafa Koçak hayatını kaybetti. Bu çok acı bir şey. Kabul edilecek bir şey değil. İnsanlar ölmeyebilirdi. Mustafa hapishane ortamında çürümeyebilirdi. Acı çeke çeke hayatlarını kaybettiler. Bunlar çok acı şeyler. Bunların hesabını kim verecek” dedi.

Ziyarette bulunan vekil Hüda Kaya ise Gökçek'e, “Senin yaşama tutunman, toplumun umudunun büyümesi demek. Ne olursa olsun umudunu kaybetme, kendini bırakma. Diliyorum ki her birimiz girişimlerimizden sonuçlar alalım. Sonuç almak için çabalıyoruz” dedi.

İbrahim Gökçek taleplerini yenileyen Gökçek, “Aslında çözülmeyecek sorunlar değildi. İki insanın ölmesi önlenebilirdi ama önlenmedi. Ve işte ne oldu? Helin Bölek, Mustafa Koçak hayatını kaybetti. Bu çok acı bir şey. Kabul edilecek bir şey değil. İnsanlar ölmeyebilirdi. Mustafa hapishane ortamında çürümeyebilirdi. Acı çeke çeke hayatlarını kaybettiler. Bunlar çok acı şeyler. Bunların hesabını kim verecek?” ifadesini kullandı.


 

Etiketler :