HDP'den Metin Feyzioğlu hakkında suç duyurusu

HDP'den Metin Feyzioğlu hakkında suç duyurusu
HDP, "Silahlı güçler sivilleri kalkan yapıyorsa devlet sivillerin hayatını korumak zorunda değil" diyen TBB Başkanı Metin Feyzioğlu için suç duyurusunda bulundu. HDP, Feyzioğlu'nu TBB'ye de şikayet etti.

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu hakkında “Uluslararası hukukun bu çatışmaları düzenleyen maddelerine göre eğer silahlı güçler sivilleri kendilerine kalkan yapıyorsa saldırıya uğrayan devlet sivillerin hayatını korumak zorunda değildir” sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

HDP’den yapılan açıklamada, “Partimiz Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu hakkında ifadeleri nedeni ile suç duyurusunda bulunmuştur. Hukuk Komisyonumuz ayrıca Feyzioğlu’nun açıklamaları hakkında Türkiye Barolar Birliğine de şikayette bulunmuştur” denildi.

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran da suç duyurusuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

“Kamuoyunu yanlış bilgilendiren ve yanıltan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Kürt düşmanlığı ile sınırları uluslararası hukukla belirtilmiş savaş suçu işlemektedir” diyen Başaran, “Hak ve yetkilerini aşarak, konumuna aykırı davranan Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliği’ni değil, siyasi iktidarı temsil çabası içerisindedir” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler :