HDP'den "Demirtaş" açıklaması: Erdoğan talimat verdi

HDP'den "Demirtaş" açıklaması: Erdoğan talimat verdi
Demirtaş hakkında, yargılandığı 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili yeni bir soruşturma başlatıldı. Soruşturmaya dair konuşan HDP Eş Başkanı Sezai Temelli "Cumhurbaşkanı’nın dünkü konuşmalarıyla yeniden yargıya talimat veriyor, subliminal mesaj diyebiliriz’’ dedi

Tarafsız Haber Ajansı'ndan Dilhuln Gençdal'a konuşan Temelli, “Bütün bu yaşadıklarımız tamamıyla talimatlı bir yargının, hukuksuzluğun sergilenmesinden başka bir şey değil. Karşı karşıya olduğumuz durum budur. Selahattin Demirtaş hakkında tahliye kararı verildi ve tahliye kararı verildikten bugüne kadar zaten bir oyalama taktiği sürdü. Mahsubu yapıldı, bırakılması gerekirken bir bakıyoruz; Cumhurbaşkanı’nın dünkü konuşmalarıyla yeniden yargıya talimat veriyor, subliminal mesaj diyebiliriz.”

Herkesin tepki vermesi gerektiğini söyleyen Temelli, şunları söyledi:

“Bugün aslında Demirtaş’ın yargılandığı dosyaların içinde olan bir şeyin ayrılıp yeniden bir tutuklama halinin yaratılmaya çalışıldığını görüyoruz. Bunun hukukta da yeri yok, insan haklarında da yeri yok, vicdanlarda da yeri olmayan bir şey. Fakat, talimatlı yargı eliyle olmayan bir hukuk durumu gerçekmiş gibi sunulduğunu izliyoruz. TBMM bu konuda inisiyatif almalı, Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) inisiyatif almalı. Bu keyfi uygulamalara, bu hukuksuzluğa herkes bir an önce tepki vermeli…”
 

Etiketler :