HDP'den 'cinsel saldırı ve şiddet' açıklaması

HDP'den 'cinsel saldırı ve şiddet' açıklaması
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar grup toplantısında parti içerisinde yaşanan cinsel saldırı ve şiddet olaylarına ilişkin açıklama yaptı.

HDP Muş Milletvekili Mensur Işık'ın eşi Ebru Işık'a şiddet uyguladığı iddiasının ardından Ebru Işık, Mensur Işık hakkında koruma kararı için dilekçe vermişti.

HDP'den yapılan açıklama ile soruşturma başlatıldığı duyurulmuştu.

Bunun ardından HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in bir kadına tecavüz ettiği iddia edilmiş, Çelik partiden ihraç edilmişti.

TBMM'deki grup toplantısında konuşan Sancar, bu konulara ilişkin bir açıklama yaptı.

HDP'nin olaylara ilişkin gerekeni yapacağını belirten Sancar şu ifadeleri kullandı;

"HDP olarak bizlerin kadına karşı şiddet ve kadına yönelik suçlar konusunda en ufak tereddüdümüz olamaz. Hiçbir şekilde, hiçbir düzeyde mazeret üretmeye izin verilmez. O nedenle buradan bize yönelik saldırıların amaçladığı sonuca ulaşması mümkün değil. Biz isterdik ki bu olaylar bizim içimizde gerçekleşmiş olsa bile esas itibariyle kadın hakları için mücadelenin bir vesilesi haline getirilsin. Kadına karşı şiddetin ve cinsel saldırıların daha güçlü bir mücadele ile yok edilmesinin bir vesilesi olsun. HDP, bu olayın içimizde gerçekleşmesinden elbette utanç duyar ama gereğini yapar. Buradan daha fazla arınarak, değerlerimizi daha da güçlendirerek yürüyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Nitekim Disiplin Kurulumuz da Tuma Çelik ile ilgili Kadın Meclisimizin yaptığı başvuruyu hızla sonuçlandırdı ve Çelik’in partiden hızla uzaklaştırılmasına, kesin ihracına karar verildi. Bütün siyasi partilerin ve devlet yetkililerinin yapması gereken şey kadına yönelik şiddetle dürüstçe mücadele etmektir. Siyasi partilerin de nerede ortaya çıkarsa çıksın bu şiddete fırsat vermeden karşısında durmaları görevleridir, sorumluluklarıdır. HDP olarak bizim yaptığımız da tam budur. Biz kadına karşı saldırıların her türüne karşı durduk bundan sonra da karşı durmaya devam edeceğiz. HDP yıllardır örülen kadın mücadelesini ve kazanımlarını hiçbir gücün ve hiçbir erkeğin yok etmesine izin vermeyecektir. Bunun sözünü bir kez daha sizlere ve bütün halkımıza veriyoruz. "

Etiketler :