HDP İstanbul İl binası önünde ateş açıldı

HDP İstanbul İl binası önünde ateş açıldı
HDP'nin İstanbul İl binası önünde bir kişi silahla 7 el ateş etti. Ateş eden kişi daha sonra karakola giderek teslim oldu.

HDP'nin İstanbul İl binası önünde bir kişi silahla 7 el ateş etti. Ateş eden kişi daha sonra karakola giderek teslim oldu.

İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl binasına silahlı saldırı düzenlendi. Saat 15.00 sularında bina önüne gelen kimliği belirsiz bir kişi 7 el havaya ateş etti. Saldırı sonrası HDP binasıyla aynı sokakta bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden çok sayıda polis buraya gelerek, parti binasının etrafına güvenlik şeridi çekti. Partililer de dışarı çıkarak durumu anlamaya çalıştı.

Binaya girişlere izin verilmezken, saldırganın silahıyla birlikte karakola gidip teslim olduğu belirtildi.

HDP'den açıklama

HDP'nin İstanbul İl binası önünde bir saldırgan silahla 7 el ateş etti. Saldırgan daha sonra karakola giderek teslim oldu. HDP İstanbul İl Örgütü saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

HDP İstanbul Basın Komisyonu'nun yaptığı açıklama şu şekilde:

"Bu gün saat 15.00 dolaylarında HDP Istanbul İl binamıza kimliği belirsiz kişi veya kişilerce silahlı saldırı gerçekleşmiştir. Sozkonusu saldırıda 7 el ateş edilmiştir. Saldırıda şans eseri kimse yararlanmazken olay yeri inceleme ekipleri il binamızda tespitte bulunmaktadır.
Çeteler eliyle parti binalarımız bu tür saldırılara daha öncede maruz kaldı. Bu saldırıyla yöneticilerimiz, partililerimiz ve halkımız korkutulmak ve sindirilmek istenmektedir. Bu faşist ve çeteci saldırılar karşısında demokratik tepkimizi sonuna kadar kullanacağız. Bu amaçla bu gün saat 16.30'da vekillerimiz, yöneticilerimiz ve halkmizin katılımıyla il binamız önünde basın açıklaması yapılacaktır."

Etiketler :