HDP Eş Genel Başkanı Buldan: Kadınlar her birlikte başaracağız, kazanacağız

HDP Eş Genel Başkanı Buldan: Kadınlar her birlikte başaracağız, kazanacağız
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Buldan'ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

Bugün Sevgili Selahattin Demirtaş'ın duruşmasına devam ediliyor. Buradan kendisine kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.

Dün 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümüydü. Darbe girişiminde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyor ve darbecileri lanetliyorum.

Arkadaşlarımız, demokratik siyasete yapılan darbe sonucu bugün içerideler. Biz yılmadık, yılmayacağız, demokrasi ve barıştan asal vazgeçmeyeceğiz. Dileriz bu tablo son bulur ve tüm siyasiler cezaevinden çıkar.

Bu Meclis aynı zamanda kadınların da meclisidir. Buranın erkek meclisine dönüşürülmesine asla izin vermeyeceğiz. Eşitsizliğin hakim kılındığı bir toplumsal düzende, ezme-ezilme ilişkisi ve bunun yıkıcı sonuçları kaçınılmazdır. Bu kara tabloda failler asla yalnız değildi. İktidardaki siyasi iradesiyle, medyasıyla hepsi yan yanadır. Kadınlara karşı işlenen her suçta, kurulan her mahkemede, yapılan her haberde bu kadın karşıtı örgütlenmeyi görüyoruz. Kadınlardan korkuyorlar.

Geçen hafta Şule Çet davasını hepimiz takip ettik. Dosyada olayın bir cinayet olduğu açıkça görülmesine rağmen üzeri örtülmeye çalışılıyor. Tıpkı Rabia Naz'ın ölümünde olduğu gibi. Biz bu davaları takip etmeye devam edeceğiz.

Yine İskenderun'da 19 yaşındaki Berfin, bir erkek saldırganın asitli saldırısı yüzünden yüzü yandı ve tanınmaz hale geldi. Kadınların mücadelesi sonucu devletin tedavi masraflarını ödemeyi kabul etmesi bir utanç meselesidir. 4 Temmuz'da davası görülen Berfin'in yaptığı "Kravatla kurtulamazsınız" çağrısına biz de destek veriyoruz. Sevgili Berfin, yalnız değilsin, bu dava hepimizin davasıdır, kadıların davasıdır. Kadınlar olarak gerçek adaleti getirdiğimizde, kravat ittifakını kimse kurtaramayacak.

Bölgede kamu görevlilerinin kadına yönelik taciz ve tecavüzde bulundukları ortaya çıkıyor. AKP'nin gönül belediyeciliğinin yansıması, Mardin'deki kayyumun taciz ve tecavüzlerinde kendini gösterdi.

(Berfin Özek) Sevgili Berfin yalnız değilsin. Bu dava yalnızca senin değil, hepimizin davasıdır. Kravat ittifakınız sizi koruyamayacak. Fularların mücadelesi kravat algısının arkasına saklanan kadın düşmanlığını mutlaka yenecektir.

Kadınların kadın üniversitesi talebi yok, kadınların toplumsal cinsiyet eşitliğini temel alan üniversite talebi var

Kadınlar bu sözleşmeden asla geri adım atmayacaktır. Kadınlar olarak İstanbul'u 23 Haziran'da nasıl kurtardıysak İstanbul sözleşmesini de öyle sahipleneceğiz, gasp ettirmeyeceğiz.

Kadınların İstanbul Sözleşmesi'yle uğraşacağınıza gidin Okçuluk Vakfı'nızla uğraşın. Çok istiyorsanız avcı topluma geri dönebilirsiniz. Zaten iktidardan gittiğinizde eril zihniyetinizin gereği olarak bol bol okçuluk yaparsınız.

Yargı paketi dediler, s-400 paketi getirdiler. Ülkenin ihtiyacı acil demokrasi, adelet ve barışken siyasi iktidar halkın kaynaklarını savaş araçlarına harcıyor. Türkiye ittifakı dedikleri aslında S-400 ittifakıdır.

Bu ülkeyi kadınlar yönetseydi ne S-400 olurdu ne güvenlikçi politikalar. Demokrasi, özgürlük, adalet, yeni yaşam olurdu. Kadınlar olarak bunu mutlaka başaracağız. Kadın partisi HDP bunun için var.

Etiketler :