Hastane Yemeğinden Çıkan Skandal: Aç Kaldılar!

Hastane Yemeğinden Çıkan Skandal: Aç Kaldılar!
Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çıkan personel yemeğindeki pilavdan kurt çıktı. Bu bir ilk değil çünkü geçtiğimiz günlerde yine aynı hastanenin bezelye yemeğinden salyangoz çıkmıştı.

Sağlık personelinin çalışma şartları kötüleştikçe kötüleşiyor. Sağlık çalışanları az yemek az uyku yüksek verimle çalışmaya çalışıyor. Ankara'da ise hastane yemeğinden çıkanlar ne yazık ki şaşırtmıyor. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde personele ve hastalara verilen yemekte pilavın içinden kurt çıktı. Ancak bu durum nadir rastlanan bir olay değil. Geçtiğimiz günlerde de bezelye yemeğinden salyangoz çıkmıştı.

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi dahil pek çok hastanede hemen her gün benzer sorunlarla karşılaştıklarını anlatan Sağlık Emekçileri Sendikası Ankara Şube Temsilcisi Kubilay Yalçınkaya, “250 yatak üzerindeki hastanelerde hem personel hem hastalar hem refakatçiye yemek çıkıyor. Toplu yemek yapımı ve birleşik yemek ihaleleri bu sonucu doğuruyor” dedi

p-yrmh.jpg

SAYIŞTAY RAPORLARI DA KANITLIYOR

Bu konuya dair Sayıştay raporunda da önemli bulgular olduğunu belirten Yalçınkaya, “Sayıştay raporunda 15 sayfa yemek firmalarının ilişkin ihalelerindeki sorunlara yer ayırdı. Demek ki sadece bizim için sorun değil. Kantarın topuzunun kaçtığına dair veriler Sayıştay raporlarında var” ifadelerini kullandı.

Yalçınkaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlık Bakanının makamının bulunduğu Sağlık Bakanlığı penceresi Bilkent Şehir hastanesine bakıyor. Bizim yemek konusunda en fazla sorun yaşadığımız hastane. Bakanın dibindeki hastanede sorun çözülemiyorsa demek ki sorun çözülmek istenmiyor.”