İlçede 12 yıldır çiftçilik yapan İsmail Değirmenci de kuru fasulye, şeker pancarı ve mısır gibi ürünlerin ekiminin yaptığını belirterek, bu yıl 40 dönüm araziye kuru fasulye ekimi gerçekleştirdiğini söyledi.
Kuru fasulye ekimine tarlaların sürerek başladıklarını anlatan Değirmenci, "Bahar aylarında tırmık ve kazmalarız. Beşinci ayda ise hava şartlarına uygun bir zamanda ekimi gerçekleştiririz. Haziran ayında çabalama işlemlerini yaparız." diye konuştu.
Tarımda makine kullanımının işlerini kolaylaştırdığını ifade eden Değirmenci, yapılan işlemleri şu şekilde anlattı:
"Çapadan sonrada 5 veya 6 defa ürüne su veririz. Hastalığı olursa ilacını veririz. Bugün de hasadına başladık. Sökülen fasulyeler kuruduktan sonrada patoza vuracağız."
İlçenin tarımda en büyük ekonomik değeri arasında kuru fasulye olduğunu vurgulayan Değirmenci, kuru fasulye kalitesinin yüksek olmasının, kendilerine önemli ekonomik katkı sağladığını sözlerine ekledi.