Haluk Koç'tan Ak Parti'ye kadrolaşma tepkisi

Haluk Koç'tan Ak Parti'ye kadrolaşma tepkisi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, “300 bin kadro kullandılar yetmedi, şimdi hepsini istiyorlar, amaçları devleti AK memurlarla doldurmak” dedi.Koç, yazılı açıklamada  devlete sınavsız ve liyakatsız şekilde yapılan...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, “300 bin kadro kullandılar yetmedi, şimdi hepsini istiyorlar, amaçları devleti AK memurlarla doldurmak” dedi.

Koç, yazılı açıklamada  devlete sınavsız ve liyakatsız şekilde yapılan atamaların listesini yayınladıklarını ve bunlara karşı hiçbir yanıt gelmediğini ifade etti. Koç, şöyle devam etti:

“Ancak anlaşılan bu torpil düzeni bile AKP’ye, Kaçak Saray sakinine yetmiyor. ‘Çok gizli’ ibareli ve ‘Beyefendiye arz’ başlıklı bir raporla KPSS sınavının kaldırılması için harekete geçtikleri ortaya çıktı. Şimdiye kadar üç yüz bini aşkın kadroya yandaş, eş, dost, akraba, atadılar. Ama doymadılar, utanmadılar. Bir şarkıda sözündeki gibi ‘daha daha’ diyorlar Yani aslında kendilerinden olmayan fakir fukaranın üç beş çocuğunun sınavı kazanıp işe girmesine bile tahammülleri yok. Kadroların hepsini istiyorlar.

Getirmek istedikleri yeni sistemle AKP il-ilçe başkanları kadrolara atama yapacak. Yani devlet AK memurlar ile doldurulacak. Çünkü devlet kadroları bunlar için Yağma Hasan’ın böreği. Ama başaramayacaklar. Yine karşılarına CHP dikilecek. Saray devleti emelleri, devleti ele geçirme planları suya düşecek. CHP bütün zeminlerde bu heveslerini kursaklarında bırakacak; bu planlarını alt üst edecektir.”