Halk TV sınırın sıfır noktasında! İşte Harekatın 3. gününde bölgedeki son durum...

Halk TV sınırın sıfır noktasında! İşte Harekatın 3. gününde bölgedeki son durum...
Türkiye'nin terör koridorunu yok etmek amacıyla yürütülen Barış Pınarı Harekatı 3. gününde de devam ediyor. Halk TV ekibi Suriye'nin Tel Abyad kentine sınır olan Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi'nde bölgedeki son durumu takip ediyor.

Türkiye'nin terör koridorunu yok etmek amacıyla yürütülen Barış Pınarı Harekatı 3. gününde de devam ediyor. 

Halk TV ekibi Suriye'nin Tel Abyad kentine sınır olan Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi'nde.

Harekatı sınırın sıfır noktasında takip eden Halk TV Muhabiri Erdinç Yılmaz ve kameraman Umur Çilingir bölgedeki son gelişmeleri takip ediyor. 

ÜÇ GÜNDE 12 KÖY TERÖRİSTLERDEN KURTARILDI ( 15:30)

TSK'nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı kapsamında, Tel Abyad ve Rasulayn'daki 12 köy terörden arındırıldı. Son olarak, Fırat Nehrinin doğusundaki Rasulayn ilçesinin Tel Halef köyü YPG/PKK'lı teröristlerden kurtarıldı.

BAKAN AKAR SON RAKAMLARI AÇIKLADI (12:45)

Milli Savunma Bakanı Akar ve komuta kademesi, Bakanlıktaki toplantıda Barış Pınarı Harekatı'nda gelinen son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Milli Savunma Bakanı Akar açıklamasında "Harekat, planladığımız şekilde başarıyla devam ediyor. Şu ana kadar 342 terörist etkisiz hale getirildi."  İfadelerini kullandı.

TERÖRİSTLER BİR BİR YAKALNADI (11:36)

Türk Silah Kuvvetler (TSK) ve Suriye Milli Ordusunun sürdürdüğü Barış Pınarı Harekatı kapsamında Resulayn kırsalında 3 terörist daha yakalandı.

SİLAHLARINI BIRAKIP KAÇTILAR  (11:02)

Teröristlerden kurtarılan köylerde tuzaklanmış patlayıcı olup, olmadığının kontrolü yapılırken, buralardaki terör örgütünün tahkimatları da tahrip edildi. TSK ve SMO askerlerinin, ele geçirdiği köyler ile terör örgütünün bazı kritik noktalardaki ikmal yollarını da kestiği belirtildi. Ele geçirilen köylerde teröristlerin sığınak ve tünel hazırlayarak, hem sızma girişimi hem de kaçış yolları planladığı, bazı köylerde ise PKK/YPG'li teröristlerin silah ve kamuflajlarını bırakarak, kaçtığı ortaya çıktı.

ŞANLIURFA'DA SİVİL ŞEHİTLER İÇİN TÖREN (10:50)

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine terör örgütü YPG'nin havan ve roketli saldırılarında şehit olan Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar ve Cihan Güneş için tören düzenlendi.

torennn.jpg

Terör örgütü YPG'nin saldırısında hayatını kaybeden 9 aylık Muhammed ve Güneş'in Türk bayrağına sarılı naaşları Şanlıurfa Valiliği'nin önündeki alana getirildi.

RASULAYN'DA ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ (09:30)

Barış Pınarı Harekatı'nın üçüncü gününde, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait obüs ve topçu birlikleri sabah saatlerinde Suriye'nin Rasulayn kentini yoğun ateş altına alındı. Mehmetçik ve Suriye Milli Ordusu birlikleri de teröristlerle karadan sıcak temasa girdi. Rasulayn'dan yoğun dumanlar yükselmeye başladı. Sabah saatlerinde yoğunlaşan top atışları devam ediyor.

OBÜSLER VURDU! (08:42)

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla yürütülen Barış Pınarı Harekatı kapsamında, Tel Abyad'daki terör hedefleri sabahın erken saatlerinden itibaren obüs atışlarıyla vuruluyor.

Barış Pınarı Harekatı kapsamında Akçakale'nin karşısındaki Tel Abyad'daki terör örgütü YPG/PKK hedeflerine obüs atışları yapılıyor.

Terör örgütü YPG/PKK üyeleri ise Tel Abyad ilçe merkezi batısı ve doğusunda, TSK'ye ait SİHA'ların görüntü almasını ve uçakların hedeflerini vurmasını engellemek için lastik ve mazot yakıyor. Yanan lastik ve mazot nedeniyle gökyüzünde siyah bulutların oluştuğu görüldü.

Ayrıca ilçenin güneybatısından da aralıklı olarak silah ve doçka sesleri geliyor.

MSB: BARIŞ PINARI HAREKATI GECE BOYUNCA BAŞARIYLA SÜRDÜRÜLDÜ (09:00)

Bakanlık yaptığı son açıklamada ise terör hedeflerinin ateş altına alındığını duyurarak şu açıklamayı yaptı:

Barış Pınarı Harekâtı gece boyunca karadan ve havadan başarıyla sürdürüldü. Tespit edilen hedefler Hava Kuvvetleri unsurları ve ateş destek vasıtaları tarafından ateş altına alındı. Harekât planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor

277 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ (07:11)

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Barış Pınarı Harekatı kapsamında gece boyunca icra edilen harekatlar neticesinde 49 PKK/PYD-YPG'li teröristin daha etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Açıklamada, harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısının 277 olduğu kaydedildi.

 

Etiketler :