Hakları için direnen işçilere dava

Hakları için direnen işçilere dava
Gasp edilen hakları için 9 gün direnen, defalarca gözaltına alınan ve sonunda Taş Yapı’dan haklarını almayı başaran inşaat işçileri hakkında dava açıldı. Davanın ilk duruşması 12 Eylül’de görülecek.

İstanbul Valiliği’ne bağlı İstanbul Proje Koordinasyon Birimi’nin (İPKM) denetiminde olan, yüklenici firmasının Taş Yapı olduğu Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatında, taşeron firma HS Ring bünyesinde elektrik ustası olarak çalışan İnşaat-İş Sendikası üyesi işçiler mesai, AGİ ücretleri ve ihbar tazminatları ödenmeden işten çıkarılmıştı.

İşçiler, dokuz gün boyunca hem şantiyenin hem de Taş Yapı Genel Merkezi’nin önünde direniş gerçekleştirmiş, Taş Yapı’nın ortağı olduğu Double Tree By Hilton Oteli önünde de eylemler yapmıştı.

Direniş süresince beş kez gözaltına alınan işçilerin dördüne iki defa para cezası kesilmiş, buna karşın pes etmeyen işçiler haklarını almayı başarmıştı.

Direnişe katılan üç işçi ile üç sendika yöneticisine dava açıldı.

İnşaat-İş’ten yapılan açıklamada, “Biz en temel hakkımız olan ücretlerimiz için direnme ve örgütlenme hakkımızı kullandık. Tutumumuz yasal olarak da güvence altına alınmış haklarımızı sınıfımız lehine kullanmak dışında bir anlam taşımıyor. Bugün ise patronların hukuku bir kez daha işliyor, alın terimizi dökerek kazandığımız ücretlerimizi almak için başlattığımız eylemimizi yargılamak istiyorlar. Fakat asıl yargılanması gereken işçi arkadaşlarımızın ücretlerini ödememe tutumuyla Taş Yapı patronlarıdır.” ifadeleri kullanıldı.

Etiketler :