Hakan Atilla'nın avukatı: Davayı temyize götüreceğiz

Hakan Atilla'nın avukatı: Davayı temyize götüreceğiz
ABD'nin İran ambargosunun delinmesiyle ilgili New York'ta yargılanan Halkbank eski Genel Müdür yardımcısı Hakan Atilla hakkında karar verildi. Atilla, savcılığın 6 suçlamasından "kara para aklama" hariç diğer 5 ithamdan suçlu...

ABD'nin İran ambargosunun delinmesiyle ilgili New York'ta yargılanan Halkbank eski Genel Müdür yardımcısı Hakan Atilla hakkında karar verildi. Atilla, savcılığın 6 suçlamasından "kara para aklama" hariç diğer 5 ithamdan suçlu bulundu. Karar sonrası Atilla'nın avukatı Victor Rocco, "Jüri, Reza Zarrab'a inandı" yorumunda bulunarak, kararın hayal kırıklığı olduğunu savundu.

DAVA TEMYİZ MAHKEMESİNE GÖTÜRÜLECEK

Duruşmadan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rocco, davayı en başından beri takip eden Amerikan muhabir Adam Klasfeld'in sorularına da yanıt verdi. Atilla'nın avukatı Rocco'ya "Sizce müvekkiliniz adil yargılandı mı?" diye soran Klasfeld, "Bence davalar hiçbir zaman mükemmel değildir. Bu dava da mükemmel değildi. Temyiz mahkemeleri zaten bu yüzden var." diye yanıt verdi.

BAŞSAVCI: ADİL VE AÇIK DURUŞMA SÜRECİ OLDU

Davanın başsavcısı Joon Kim ise, "Hakan Atilla büyük bir yaptırım delme ve yolsuzluk düzeninin varlığına dair çok sayıda delilin kamunun gözleri önüne serildiği eksiksiz, adil ve açık bir duruşma süreci geçirdi." diye konuştu.

KARAR SONRASI ATİLLA'NIN EŞİ AĞLADI

Karar okunurken Hakan Atilla'nın yüzünde pek bir duygu ifadesi görülmemesi dikkat çekti.

Öte yandan ilk kez duruşmaya katılan Hakan Atilla'nın eşi Burçin Atilla da kararı duyduğunda başının ellerinin arasına alarak ağladığı görüldü. Burçin Atilla, gazetecilere yorum yapmadan adliyeden ayrıldı.

CEZA DURUŞMASI 11 NİSAN'DA

12 jüri üyesi tarafından her bir suçlamayla ilgili ayrı ayrı oy birliğiyle alınan kararın ardından Yargıç Richard Berman'ın 11 Nisan'da duruşma yaparak Atilla'nın alacağı cezaya karar vereceği bildirildi.

Etiketler :