Hakan Atilla 5 ithamdan suçlu, kara para aklamadan suçsuz bulundu

Hakan Atilla 5 ithamdan suçlu, kara para aklamadan suçsuz bulundu
ABD'de İran'a yönelik yaptırımların delinmesine ilişkin Reza Zarrab'ın tutuklanmasıyla başlayan davada artık Hakan Atilla hakkındaki karar açıklandı. Reza Zarrab'ın savcılıkla anlaşarak tanık olmasıyla birlikte davada yargılanan...

ABD'de İran'a yönelik yaptırımların delinmesine ilişkin Reza Zarrab'ın tutuklanmasıyla başlayan davada artık Hakan Atilla hakkındaki karar açıklandı. Reza Zarrab'ın savcılıkla anlaşarak tanık olmasıyla birlikte davada yargılanan tek sanık Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla "kara para aklamadan" suçsuz bulundu. Diğer 5 ithamdan ise suçlu bulundu.

İŞTE SUÇLU BULUNDUĞU 5 SUÇLAMA

Hakan Atilla hakkında jürinin kabul ettiği suçlamalar şöyle:

-Reza Zarrab'ın İran'a yönelik yaptırımları delmekte yardım etmek.

-ABD Hazine Bakanlığı'nı dolandırmak için kumpas kurmak.

-Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası'nı delmek için kumpas kurmak.

-Bankacılık sisteminde sahtekarlık yapmak.

-Bankacılık sisteminde sahtekarlık yapmak için kumpas kurmak

CEZA DURUŞMASI 11 NİSAN'DA

Ceza duruşması 11 Nisan'da olacakmış, yani Atilla'nin ne kadar hapis cezası aldığı ve gerekçeleri 11 Nisan'da açıklanacak.

EŞİ İLK DEFA GELDİ

Bu duruşmaya Atilla'nın eşi Burçin Atilla da katıldı. Duruşma öncesi eşine sarılan Burçin Atilla, göz yaşlarına halim olamadı.

http://halktv.com.tr/juri-karar-hakan-atilla-reza-zarrab-ceza-273220

JÜRİ 4. KEZ TOPLANDI

New Yokr Güney Mahkemesinde görülen davada sorgulamalar ve ifadeler tamamlandıktan sonra 19 Aralık 2017'de jüri heyeti karar için müzakerelere başlamıştı. 22 Aralık'ta karar çıkmaması ve Noel tatili nedeniyle dava 3 Ocak 2018'e ertelendi. Bugünkü duruşmada jüri heyeti karar için tekrar müzakere odasında toplantıda ve kararını verdi.

Davayı takip eden Amerikan muhabir Adam Klasfeld gelişmeleri aktarıyor...

DAKİKA DAKİKA ANLATIM... 

22:15 Karar okunurken Hakan Atilla'nın yüzünde pek bir duygu ifadesi görülmedi.

22:08 Hakan Atilla beş ithamdan suçlu bulundu. Kara para aklamadan suçsuz bulundu.

(Çeviri: Sebla Küçük)

19:45 Klasfeld, mahkemedeki ses kayıtlarından birini daha açıklıyor...

Reza Zarrab, Süleyman Aslan ve Zafer Çağlayan arasındaki bir telekonferans görüşmesinin kaydı. Aslan çocukları okula bırakması gerektiği için toplantıya gelemiyor; Çağlayan, Aslan için "Kılıbıkmış ya" diyor.

Görümenin dökümüne buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz...

19:31 "Kısmi karar" diye bir şey olabiliyor; yani jüri bazı ithamlarda görüş birliğine varıyor. Diğer ithamlardan daha sonra tekrar dava açılabiliyor. Ancak on yıldır bu mahkemede muhabirlik yapıyorum ve hiç böyle bir karara tanık olmadım.

19:18 Jürinin notunu bazı ithamlarda görüş birliği sağlandığı şeklinde yorumlayanlar var. Bu olası olsa da yanlış bir varsayım olabilir.

Atilla'nın avukatı Rocco'nun da belirttiği gibi, jürinin sorusu varsayım olarak formüle edilmiş ("Şöyle bir şey olursa ne yapalım?" gibi).

18:46 Jüri üyelerine özetle "Müzakereye devam edin" mealinde bir yanıt gönderildi.

Gazeteciler bu tip ifadelere "cevap olmayan cevap" diyor.

JÜRİ ÜYELERİNDEN MAHKEMEYE NOT

18:23 Jüri üyeleri bir not gönderdi. Notta, "Yargıç Berman, yeni yılınız kutlu olsun! Sanığı bütün ithamlardan değil de bazı ithamlardan suçlu bulursak ne olur? Bize bir karar formu daha verebilir misiniz?" yazıyor.

18:00 Jüri'den henüz bir açıklama yok.

17:38 Bu telefon kaydının içeriğine erişmek için buraya tıklayın...

17:36 Zarrab'a ait telefon görüşmesi kaydı. Zarrab Ankara'da düğünde Zafer Çağlayan'ın kendisini Başbakan ile tanıştırdığını söylüyor. Anlattığına göre Başbakan Zarrab'a eşini sormuş. Zarrab polis koruması istemiş (emniyet şeridini rahatça kullanabilmek için).

17:00 Jüri karar müzakeresi için toplantıya başladı.

16:51 Yargıç Berman, Atilla'nın avukatlarının "davanın düşürülmesi" yönündeki ikinci başvurusunu dün reddetti, davanın "son derece adil ve şeffaf" bir şekilde görüldüğünü söyledi.