Güvenpark'a yürüyen HDP'li vekillere polis müdahalesi

Güvenpark'a yürüyen HDP'li vekillere polis müdahalesi
HDP'li vekiller Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın tutuklanmasını protesto etmek için Güvenpark'a yürüyen vekillere polis müdahale etti. Güvenpark'a sokulmayan vekiller Atatürk Bulvarı üzerinde basın açıklamalarını yaptı.

halktv.comtr Haber Merkezi

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP'li vekiller Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın oylama yapılmadan milletvekilliklerinin düşürülmesi, gözaltına alınmalarının ve ardından tutuklanmalarına ilişkin bir basın açıklaması düzenledi.

Beştaş'ın açıklamasının satır başları şöyle;

-Biz Cumhurbaşkanlarımızın talimatlarına uyarız dediler. Talimat olduğunu tartışmaya gerek yok. 

-Leyla Güven ve Musa Farisoğullarına ceza veren hakimler FETÖ suçlamasından cezaevindelerdir. 

-Cemaatin verdiği kararlar AKP eli ile uygulanıyor. 

-HDP'ye ne kadar saldırılarsa saldırsınlar HDP gücünü haklılığından alıyor.

-Darbeciliğe karşı boyun eğmeyeceğiz. Bu güne kadar nasıl bu mücadeleyi sürdürdüysek bu ülkeye demokrasi yerleşene kadar devam edeceğiz.

-Enis Berberoğlu, Leyla Güven ve Musa Farisoğulları hiçbir yere gitmedikleri halde apar topar gözaltına alınıp tutuklandı. Biz bu darbeciliğe karşı darbe var söylemi ile Güvenpark'a yürüyüşümüze başlıyoruz.

Meral Danış Beştaş'ın basın açıklamasının ardından HDP'li vekiller 'Darbe Var' dövizleri ile Güvenpark'a doğru yürüyüşe geçtiler. Vekiller, Darbeci AKP ile sloganları ile yürüyüşlerine devam ediyorlar. 

Vekilleri takip eden basına müdahale eden polislere engel olmayan çalışan HDP'liler ile polisler arasında arbede yaşandı. HDP'li vekilleri yürüyüşlerini durduran polisler, Güvenpark'a yürüyüşe izin vermiyor. 

Bir çatışma ortamı yaratılmak istendiğini söyleyen vekiller, suç duyurusunda bulunacaklarını ifade ettiler.

Polislerin valilik talimatı ile Güvenpark'a sokmadıkları HDP'li vekiller, Güvenpark yakınında basın açıklamasına başladı.

Basın açıklamasını yapan HDP'li Saruhan Oluç, şöyle konuştu:

Asla ve asla bu iktidarın baskıları karşısında diz çökmeyeceğiz. Bizim seçmenlerimiz bugüne kadar hiçbir baskıya hiçbir zulme boyun eğmediler. Adalet demokrasi ve barış mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Barış ve adaleti getireceğiz. Bedel ödemekten çekinmeden her zaman için barış mücadelemizi ön plana çıkaracağız. Ortak vatan ve demokrasi mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Demokratik protesto haklarımızı her yerde her alan kullanacağız. Bu iktidar darbecidir, darbe yapıyor. Bizler hukukun üstünlüğü için mücadele ediyoruz.

 

Etiketler :