Gürsel Tekin’den “transfer” tepkisi

Gürsel Tekin’den “transfer” tepkisi
CHP'li Gürsel Tekin: Hiç kimse namusunu, şerefini, haysiyetini pazara çıkaracak durumda değildir.Seçim sonuçlarının tek başına iktidar getirmemesi milletin iradesi üzerinden pazarlıkları da gündeme getiriyor. Hangi koalisyon...

CHP'li Gürsel Tekin: Hiç kimse namusunu, şerefini, haysiyetini pazara çıkaracak durumda değildir.

Seçim sonuçlarının tek başına iktidar getirmemesi milletin iradesi üzerinden pazarlıkları da gündeme getiriyor. Hangi koalisyon şeklinin yapılacağı henüz netleşmedi ama en çok korkutan senaryolardan biri 18 milletvekilinin AKP tarafından transfer edilmesi.

TRANSFER EDECEK Mİ?

Resmi olmayan sonuçlara göre AKP’nin tek başına iktidar olmasının önündeki engel 18 milletvekili daha bulamamış olması. AKP 258 milletvekili çıkarabildi. Ancak ihtiyacı olan 18 milletvekilini transfer ederek 276 salt çoğunluğu yakalamak isteyebileceği söyleniyor.

HARAM İŞADAMLARI HAZIR

Konuyla ilgili SÖZCÜ’ye açıklamalarda bulunan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, AKP’nin tek başına iktidar olmak için her şeyi yapabileceğine işaret etti ve “Paralar Katar’da Azerbaycan’da hazır. Haram iş adamları bu işe hazır” dedi. Tekin şöyle konuştu:

“Bizim için namus kavramı çok değerlidir. Hiç kimse millet iradesiyle almış olduğu yetkiyi, milletin iradesini, kendi namusunu pazara çıkarabilecek aşağılık bir düşünce içinde olmasını düşünemiyorum. CHP’de asla olmaz ama MHP ve HDP’nin içinde de olacağına milyonda bir ihtimal vermek istemiyorum. Hiç kimse namusunu, şerefini, haysiyetini pazara çıkaracak durumda değildir. AKP iktidarda kalmak için sadece para ile değil başka şeylerle de insanları kıskaca alabilirler. AKP için ya iktidar ya iktidar. Ortası yok. Muhalefetin bedelinin ağır olduğunu biliyor. Her türlü kirli şeylere başvurabilir. Ama AKP için 30-40 milyon dolar hiçbir şey değil. Haram iş adamlarının gelecekleri söz konusu. Haram iş adamları bu işe hazır. Para da sıkıntı yok. Paralar Katar’da, Azerbaycan’da hazır.”