Gümrük Bakanlığı'nda Skandal Mülakat!

Gümrük Bakanlığı'nda Skandal Mülakat!
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın bu yıl bin kişinin kazandığı muhafaza ve muayene memurlukları için düzenlenen mülakata da şaibe düştü.Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bu yıl ihtiyaç duyduğu 1000 eleman için KPSS’de yeterli...

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın bu yıl bin kişinin kazandığı muhafaza ve muayene memurlukları için düzenlenen mülakata da şaibe düştü.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bu yıl ihtiyaç duyduğu 1000 eleman için KPSS’de yeterli puan almış 3000 kişiyi mülakata çağırdı. Mülakata hak kazananlar Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nin sitesinde ilan edildi. Puan dilimlerine göre listelenmiş 3000 kişiye çeşitli tarihlerde mülakat günü verildi. Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, 3 Haziran’da açıklanacağı belirtilen sonuçlar seçimden sonra, 8 Haziran’da Devlet Personel Daire Başkanlığı’nın sitesinde duyuruldu. İki listeyi karşılaştıran adaylar, mülakat listesinde olmayan en az üç ismin kazanan listesinde yer aldığını fark etti. Muhafaza memurluğunu 43. sırada kazanan A.T. ve 259. sırada kazanan M.Ç. ile muayene memurluğunu 77. sırada kazanan İ.U.’nun ilk listede bulunmadığı anlaşıldı. Bu skandal, www.iibfliler.net adlı sitede tartışmaya açıldı. Adı şaibeye karışan A.T., sitede “ÖSYM’nin kendi sisteminde yaptığı hatadan dolayı 2014/2 atama puanı kullandığım görünüyor. Bu sebeple listeye alınmadım. Ben de hatayı düzelttirdim. Ama sonradan olduğu için liste güncellenmemiş” diye açıklama yaptı.

Bunun üzerine, sınavı kazanamayanlardan K.D., avukatı Gözde Mutlucan aracılığıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na başvurdu. Başvuru dilekçesinde, “Her adayın kaç puan aldığını gösterir listelerin, sözlü sınava ilişkin tutulan rapor ve tutanakların varsa görüntü kayıtlarının bir örneğinin Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince verilmesi” istendi. Mutlucan, sözlü mülakata hak kazananlar listesinde olmamasına rağmen kazananlar listesinde adları yer alan üç kişinin sonradan listeye eklendiği yönünde kuşkulu olduklarını söyledi. Mutlucan, “Sözlü mülakata giren 3 bin kişi var. Bir ay kadar süren tüm mülakata gölge düşmüş ve 3 bin kişinin hakkı gasp edilmiştir. En geç 15 iş günü içinde açıklanacağı ilan edilen mülakat sonuçlarının 3 Haziran’da değil de seçimlerinden hemen sonra, 8 Haziran’da açıklanması da şüphe uyandıran bir diğer meseledir” dedi.

Sözcü