Gözaltında Ölen Adam Davasında Son Gelişme: O Polise Yıllarca Hapis!

Gözaltında Ölen Adam Davasında Son Gelişme: O Polise Yıllarca Hapis!
Burdur'un Bucak ilçesinde gözaltı işlemleri sırasında Ali Kurama'nın (43) ölümüne neden oldukları gerekçesiyle tutuklu yargılanan polis memurlarından tutuklu sanık Cafer Duran'a 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verilirken, R.Ç. ise beraat etti.

2 Mart 2023'te Bucak'ta polislerle arbedede yaralanan Ali Kurama, iki ay sonra hayatını kaybetti. Olayla ilgili açılan davada bugün Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar açıklandı.

Tutuklu sanık polis memuru Cafer Duran, "kasten yaralama sonucu ölüme neden olma" suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün hapse mahkum edildi. Tutuksuz sanık polis memuru R.Ç. ise beraat etti.

Ali Kurama'nın ailesinin avukatı Yunus Topuz, sanıkların "kasten öldürme" suçundan cezalandırılmasını talep etti. Cafer Duran'ın avukatı Tahsin Aydın, müvekkilinin "görevini yerine getirdiğini" ve "kasten öldürme kastı" olmadığını savundu. Her iki sanık da beraatlarını talep etti.

Karar:

  • Mahkeme, Cafer Duran'ı "kasten yaralama sonucu ölüme neden olma" suçundan mahkum etti.
  • Haksız tahrik indirimi uygulanarak ceza 9 yıl 4 ay 15 güne düşürüldü.
  • R.Ç. ise delil yetersizliği nedeniyle beraat etti.

Ali Kurama'nın ailesi ve yakınları verilen cezaya tepki gösterdi. Cezanın az olduğunu ve istinafa başvuracaklarını açıkladılar. Cafer Duran'ın babası G.D., adliye çıkışında fenalaştı ve ambulansta hastaneye kaldırıldı.

Kaynak:DHA

Etiketler :