Gök: 'Tekmeci'ye İşlem Yapıldı Mı?

Gök: 'Tekmeci'ye İşlem Yapıldı Mı?
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Başbakan’a Yusuf Yerkel hakkında disiplin veya cezai işlem yapılıp yapılmadığını sordu.Gök, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde,...

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Başbakan’a Yusuf Yerkel hakkında disiplin veya cezai işlem yapılıp yapılmadığını sordu.

Gök, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, “Soma’da meydana gelen ve 301 madencimizin hayatını kaybettiği maden faciasından sonra dönemin Başbakanı bölgeye gitmiş ve burada bazı vatandaşlarca protesto edilmişti” diyerek şöyle dedi:

“Başbakanlık Danışmanı Yusuf Yerkel kendisi hakkında haberlerin erişimi için mahkemeye hangi tarihte başvurmuştur?

Mahkemece Yusuf Yerkel hakkındaki haber ve görüntülere erişimin engellenmesine hangi tarihte karar verilmiştir.

Herkesin gözü önünde gerçekleşen ve canlı görüntüleri ve fotoğrafları yurtiçi ve yurtdışı medyada yer alan olayda saldırıyı gerçekleştiren taraf Yusuf Yerkel midir? Yoksa saldırıya maruz kalan madenci yakını mıdır?

Koruma ve güvenlik gibi hiçbir görevi olmayan sivil memur statüsündeki Başbakanlık danışmanının vatandaşlara müdahale ederek tekmelemesini doğru buluyor musunuz?

Bir kamu görevlisinin bir vatandaşa yönelen saldırısında saldırıyı gerçekleştiren kişinin saldırı görüntülerinin ve bu görüntülerle ilgili haberlerinin o kişinin kişilik haklarını ihlal ettiğini düşünüyor musunuz?

Yusuf Yerkel hakkında söz konusu saldırı olayıyla ilgili disiplin veya cezai işlem yapılmış mıdır? Yapıldıysa nasıl bir karar verilmiştir?

Saldırıyı gerçekleştiren Yusuf Yerkel şu an hangi görevde bulunmaktadır?

Yusuf Yerkel’in ve onun gibi kamu görevlilerinin bundan sonra vatandaşlara benzer şekilde haksız yere saldırmaması için hangi tedbirler alınmıştır? Alınmadıysa herhangi bir tedbir almayı düşünüyor musunuz?”

Anka