Gezi tutuklusu Tayfun Kahraman'dan 17 Ağustos mesajı

Gezi tutuklusu Tayfun Kahraman'dan 17 Ağustos mesajı
Marmara Depremi'nin 23. yılında Gezi Parkı davasında tutuklanan İBB Şehircilik Proje Koordinatörü Tayfun Kahraman, kaybedilen canları andı ve olası bir depreme dikkat çekti. Kahraman, "Aynı acıları yaşamamak için yapılacak çok şey var" dedi.

Marmara Depremi'nin üzerinden 23 yıl geçti. 17 Ağustos 1999'da binlerce insan depremde hem yakınlarını hem de evlerini kaybetti. Bugün büyük depremin yıldönümünde yine aynı soru gündeme geldi: Depreme ne kadar hazırız?

Uzmanlar İstanbul'da risk altında bulunan yaklaşık 11 milyon insan olduğunu belirtirken şehir plancıları ise tedbirlerin vakit kaybetmeden alınması gerektiğini vurguluyor.

İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı'na hükümetin Topçu Kışlası yapma ısrarı nedeniyle ağaçların kesilerek kentin sembolünü imara açmak istemesi 2013 yılında büyük bir direnişle karşılaştı ve milyonlarca insan Türkiye'nin dört bir yanında sokağa çıkarak yeşili savundu. Bu eylemlerin ardından açılan Gezi Parkı davasında “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” suçlamasıyla Osman Kavala müebbet hapis cezasına, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi’nin ise aynı suça iştiraklerinin yardım boyutunda kalmış olduğu suçlamasıyla da 18’er yıl hapis cezasıyla cezalandırılmalarına karar verildi.

Tayfun Kahraman'dan 17 Ağustos mesajı

Kararın ardından tutuklanan Tayfun Kahraman İBB Şehircilik Proje Koordinatörü olarak çalışıyordu. Hapishanede tutulan Tayfun Kahraman 17 Ağustos'ta kaybedilen canları unutmadı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kahraman, aynı acıların yaşanmaması için uyarıda bulundu. Kahraman'ın paylaşımında yer verdiği ifadeler şu şekilde:

"#17Agustos1999 Depremi’nde kaybettiklerimizin acıları içimizde, rahmetle anıyoruz. Aynı acıları yaşamamak için yapılacak çok şey var. Deprem bir doğal afet değil, insan tercihleri sonucunda bedeli ortaya çıkan bir sınavdır;riske atılan not değil, yüzbinlerce insanımızın yaşamıdır."