Genç Parti: Türkiye'deki coronavirüs tedbirleri bilimle bağdaşmıyor

Genç Parti: Türkiye'deki coronavirüs tedbirleri bilimle bağdaşmıyor
Genç Parti, Türkiye'deki coronavirüs tedbirleriyle ilgili basın açıklamasında bulundu.

Türkiye'deki tedbirlerin bilimle bağdaşmadığı belirtilen açıklamada, "İnsanımız para kazanmak veya hayatta kalmak arasında bir tercih yapma noktasıyla karşı karşıyadır" denildi.

"Kaybedilen hayat geri gelmez"

Ulusal bazda uygulanacak bir karantinanın ağır maddi sorunları beraberinde getireceğini ifade eden Genç Parti Genel Merkezi, "İnsanımız hayatı, sevdiklerimizin, evlatlarımızın hayatı ve sağlığı her şeyden daha önemlidir. Ekonomik zorluklar yaşanabilir, fedakarlıklar yapılır, sonunda bu zorluklar aşılır. Kaybedilen sağlık, kaybedilen hayat geri gelmez," diyerek önemli olanın insan hayatı olduğunu belirtti.

"Mevcut tedbirlerin bilimle bağdaşmadığı açıktır"

Avrupa'da bilime dayalı nedenlerle aylardır sıkı bir karantina uygulandığını hatırlatılan açıklamada, "Buna rağmen her gün binlerce insan yaşamını yitirirken, Türkiye'deki mevcut tedbirlerin bilimle bağdaşmadığı çok açıktır" denildi.

"Sokağa çıkmanın en az bir ay kısıtlanması şart"

Açıklamanın sonunda her türlü ekonomik ve sosyal sıkıntının göze alınarak bir an önce bilime dayalı hareket eden ülkeler gibi hareket edilmesi gerektiğini belirten Genç Parti, Türkiye'de sokağa çıkmanın en az bir ay kısıtlanmasının şart olduğunu ifade etti.

screenshot-4-003.png

Etiketler :