Gemlik Körfezi'ndeki 3.5'lik Sarsıntı, Büyük İstanbul Depreminin Habercisi Mi? Tüyleri Diken Diken Eden Açıklama Geldi

Gemlik Körfezi'ndeki 3.5'lik Sarsıntı, Büyük İstanbul Depreminin Habercisi Mi? Tüyleri Diken Diken Eden Açıklama Geldi
Marmara Denizi Gemlik Körfezi'nde gece meydana gelen 3.5 büyüklüğündeki depremi Prof. Dr. Şükrü Ersoy yorumladı.

AFAD'dan aktarılan bilgiye göre; Marmara Denizi'nde Bursa Gemlik'te saat 03:52'de 3.5 büyüklüğünden Deprem gerçekleşti. Depremin derinliği 5.14 km olarak açıklandı.

Peki bu deprem Büyük İstanbul Depremi'nin habercisi mi? CNN Türk yayıyına katılan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy merak edilenleri yanıtladı.

Marmara Denizi Gemlik Körfezi'nde meydana gelen deprem akıllara beklenen büyük İstanbul depremini getirdi. Deprem, gece saatlerinde 5.14 kilometre derinlikte meydana geldi. Uzmanlar, bu depremin bir mesaj niteliği taşıdığını vurguladı. Çalışmaların hızlandırılması gerektiğinin altını çizdi.

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy konu ile ilgili şöyle konuştu:

“Küçük depremler, bizim İstanbul ve çevresinde Marmara’da depreme daha iyi hazırlanmamız gerektiği mesajını bize vermektedir. Gemlik Körfezinde 3,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 3,5 büyüklüğündeki deprem bir haberci, Marmara Denizi’nin canlı olduğunun gelecekte büyük depremler üretebileceğinin bir göstergesi.

Türkiye'nin İstanbul depreminin yıkımına tahammülü yok. O yüzden kentsel dönüşüm projelerimizi Marmara Denizi çevresinde hızlandırmamız gerekiyor. İstanbul için en kötü senaryonun 7,5 büyüklüğündeki deprem olduğunu biliyoruz. Tarihsel süreçler içerisinde buna benzer depremler zaten var” ifadelerini kullandı.