Gelibolu yangınından sonra bölgeyi bekleyen ikinci felaket

Gelibolu yangınından sonra bölgeyi bekleyen ikinci felaket
Gelibolu'da 450 hektarlık alanda hasar bırakan orman yangını sonrası bölgeyi ikinci bir felaketin beklediği iddia edildi. Köylüler, bitki örtüsü yok olduğu için önlem alınmazsa ilk yağmurda ovayı sel basacağını aktardı.

Çanakkale’nin Gelibolu Yarımadası’nda 6 Temmuz’da başlayan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen orman yangını geniş alana yayılmıştı. İtfaiye ekipleri ve orman işçilerinin çabaları sonucunda yangın söndürülmüştü. Yangın sonrası soğutma çalışmaları devam ederken, köylüler ikinci bir tehlikeye dikkat çekti. İddiaya göre, kış aylarında bol yağış alan bölgede dereler ir an önce temizlenmezse köyler ve tarlalar su altında kalma tehlikesiyle karşı karşıya.

İHA'da yer alan habere göre; ağaçların ve bitki örtüsünün yok olmasıyla birlikte aşağıda kalan köylere su basması tehlikesine dikkat çeken Yalova köyü sakinleri, “Bizim çok fazla hasarımız yoktu. Rüzgarın yön değiştirmesiyle birlikte asıl hasar Kumköy’de oldu. Bizi ikinci bir tehlike bekliyor. İlk yağmur yağdığı zaman, bu derenin suyu alamayacağından kaynaklı bir sorun olabileceğini söylüyorum. Bu dere açılmazsa ikinci bir felaketin gelebileceğini söylüyorum” diye konuştu.

Bir başka köylü ise, “Şimdi ikinci tehlike, malum her taraf yandığı için derelerimiz dolmuş durumda. En ufak yağmurda ovamızı sel basar. Bundan sonra bizi bekleyen felaket sel felaketidir” diye konuştu.

450 hektarlık alanın hasar gördüğü yangından sonra Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile Jandarma ekipleri çıkan yangının nedenini araştırmaya devam ediyor.