Gazeteci Canan Coşkun'a ifadesinde tanıkla yaptığı görüşme soruldu

Gazeteci Canan Coşkun'a ifadesinde tanıkla yaptığı görüşme soruldu
Bu sabah ifadesi alınan Coşkun’a soruşturmada tanık olarak ifade veren Mürsel Küçükal ile yaptığı görüşmeler soruldu. Coşkun’a “şantaj, tehdit, kasten yaralama, hakaret, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlamaları yöneltildi.

11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümüne ilişkin Giresun Eynesil’de TBMM komisyonu çalışmalarını takip eden gazeteci Canan Coşkun ve belgesel yönetmeni Kazım Kızıl dün akşam gözaltına alındı. DİSK Basın İş Başkanı Faruk Eren gazetecilerin serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Bu sabah ifadesi alınan Coşkun’a soruşturmada tanık olarak ifade veren Mürsel Küçükal ile yaptığı görüşmeler soruldu.

Coşkun’a “şantaj, tehdit, kasten yaralama, hakaret, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlamaları yöneltildi.

Canan Coşkun Eynesil Polis Merkezi Amirliğindeki sorgusunda, ilçeye Meclis komisyonunda bulunan CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ile ortak bir çalışma sebebiyle, daha önceden olayla ilgili haberler hazırladığından Süllü’ye mesleğiyle ilgili danışmanlık vermek üzere orada bulunduğunu söyledi. Belgeselci Kazım Kızıl ile ekip olarak çalıştıklarını, Kızıl’ın da orada görüntü çekmek üzere bulunduğunu ifade etti.

Bianet'in haberine göre komisyonun tanıkları dinlediği sırada da orada bulunduklarını söyleyen Coşkun, ardından Küçükal’la görüşmek ve ifadesindeki konuları konuşmak üzere evine gittiğini, Küçükal’ın da kendisine hemen olayı anlatmaya başladığını söyledi.

Etiketler :