Gar Müdürü'nden itiraf gibi ifade!

Gar Müdürü'nden itiraf gibi ifade!
9 kişinin yaşamını yitirdiği hızlı tren kazasında Müdür Talip Ünal, kazadan sonra hazırlanan tutanağı görevde olmadığı halde imzalamış.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, başkentte 9 kişinin hayatını kaybettiği yüksek hızlı tren kazasına ilişkin soruşturmada TCDD YHT Gar Müdürü Talip Ünal’ın şüpheli sıfatıyla ifadesini aldı.

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre; Ünal, Tren Teşkil Memuru (Makasçı) Osman Yıldırım’a, makas eğitimlerinin verildiği iddiasıyla kazadan sonra hazırlanan tutanağa, görevde olmadığı halde imza attığını söyledi.

Ankara Başsavcılığı, 13 Aralık 2018’de gerçekleşen ve 9 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasına ilişkin soruşturmayı genişletti.

Soruşturma kapsamında tutuklanan makasçı Osman Yıldırım, kontrolör Emir Ercan Erbey ve hareket memuru Sinan Yavuz’un yanı sıra 3 birim amirinin de ifadesinin alan başsavcılığın, bu kez de Ankara Gar Müdürü Talip Ünal’ı şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırdığı ortaya çıktı.

Makasçı Osman Yıldırım’ın “gerekli eğitimleri almadım” dediği ifadesinden iki gün sonra, “İşbaşı eğitimi verilmiş, imzalatılması sehven unutulmuştur” şeklinde hazırlanan tutanakta imzası da olan Ünal’a, savcılık sorgusunda bu husus da soruldu.

Ünal ifadesinde özetle şunları söyledi: “Ben Osman Yıldırım’ın Ankara Gar’da göreve başladığında istirahatli olduğum için görevde değildim. Ayrıca tren teşkil memurlarına eğitim yaptırılması benim bizzat yapacağım görevler arasında değildir.”

Etiketler :