FLAŞ! Prof. Hüseyin Öztürk'ten Çanakkale, Bursa, Yalova, Bitlis, Tokat ve İstanbul uyarısı! Marmara Denizi 3 metre çökecek!

FLAŞ! Prof. Hüseyin Öztürk'ten Çanakkale, Bursa, Yalova,  Bitlis, Tokat ve İstanbul uyarısı! Marmara Denizi 3 metre çökecek!
Marmara Denizi için çok çarpıcı uyarılarda bulunan Jeolog Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, depremin sadece İstanbul depremi olmayacağının altını çizerek Bursa dahil çok sayıda il için tüm kurumlara 'teyakkuz' çağrısı yaptı. FLAŞ! Prof. Hüseyin Öztürk'ten Çanakkale, Bursa, Yalova, Bitlis, Tokat ve İstanbul uyarısı! Marmara Denizi 3 metre çökecek!

Jeolog Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, Marmara Depremi konusunda uyardı. Öztürk, "Marmara Denizi 3 metre çökecek" dedi. Yaptığı değerlendirmelerde bazı bilim insanlarının buna katılmadığını söyleyen Öztürk, kendi görüşlerine göre yaşanacakları anlattı. FLAŞ! Prof. Hüseyin Öztürk'ten Çanakkale, Bursa, Yalova, Bitlis, Tokat ve İstanbul uyarısı! Marmara Denizi 3 metre çökecek!

huseyin-ozturk2.jpg

MARMARA DENİZİ 3 METRE ÇÖKECEK

Öztürk, şöyle devam etti: Marmara Depremi sadece İstanbul'un değil, Tekirdağ, Çanakkale, Bursa, Yalova depremi de olacak. Derhal Marmara Denizi Afet Yönetimi Birimi'ni kurmamız lazım" dedi. Marmara Denizi için 'teyakkuz' çağrısı yapan Öztürk, tüm kurumların birlikte çalışması gerektiğini söyledi.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk tarafından peş peşe deprem uyarısı geldi. İstanbul, Yalova, Çanakkale, Tokat, Bitlis ve birçok il için açıklamalarda bulunan Öztürk'ün söyledikleri büyük ilgi çekti. Özellikle Tokat, Bitlis çevresi için vatandaşları uyarılarda bulunurken İstanbul depremi için ise çevre illerin risk durumunu açıkladı. İşte detaylar...

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk'ün açıklamalarından satır başları şöyle:

huseyin-ozturk.jpg

TOKAT VE ÇEVRESİ DİKKAT

Tokat Almus bölgesi hareket edebilir. Kayseri'den çizgisellik gösteren bir kırılma görüyoruz. Bu daha büyük kırığa neden olabilir.

Bu iki deprem çevresel büyük enerji transfer etti. Bu nedenle çevresinde 6-7'lik yeni depremler oluşacaktır.

Kırılmayan tek yer Marmara Denizi'nin içi kaldı. 99 depremi sonrası 30 yıl içinde yüzde 66 olasılıkla İstanbul depremi olabilir. Bana göre Marmara fayı hala enerji biriktiriyor.
İstanbul'da 500 yılda büyük depremler oluyor. 1590 yılında olan deprem gibi bir deprem bir daha yaşanmadı. Onu doğuran segment yeniden doğacak.

Çınarcık ve Kumurgaz segmenti olarak iki şekilde meydana gelebilir. Deprem anında havza eğilirse bir tarafa suyun yüklenmesi diğer tarafta ise çekilmesi söz konusu olacak. Bunun sonucunda kıyılara 2-3 metre su gelmesi bekleniyor. Sadece İstanbul değil Bursa, Yalova, Çanakkale ve çevre illerde büyük etkileri olacacak.

Öztürk, şöyle devam etti: Marmara Depremi sadece İstanbul'un değil, Tekirdağ, Çanakkale, Bursa, Yalova depremi de olacak. Derhal Marmara Denizi Afet Yönetimi Birimi'ni kurmamız lazım" dedi. Marmara Denizi için 'teyakkuz' çağrısı yapan Öztürk, tüm kurumların birlikte çalışması gerektiğini söyledi.

Etiketler :