'Fiyat düzenlemeleri sorunu çözmez'

'Fiyat düzenlemeleri sorunu çözmez'
TEB Başkanı Üney, ilaç fiyatlarıyla ilgili yapılan düzenlemelerin eczacıların sorunlarını çözmediğine dikkat çekerek, "Eczacıların sorunları çözülmemiş oldu ama umuyorum ki piyasadaki ilaç yokluklarıyla ilgili bir nebze de olsa bu sorunu çözecek bu düzenleme, sahayı biraz rahatlatır" dedi.

Cumhurbaşkanı Kararı ile ilaç fiyat kararnamesinde değişiklik yapılarak euro kuru yüzde 36,77 artarak 10.76 TL oldu. Karar, yarından (15 Aralık) itibaren yürürlüğe girecek. Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Arman Üney, çocukların kullanmış olduğu antibiyotik, ağrı kesici, ateş düşürücülerde büyük sıkıntı olduğunu kaydetti. Üney, şöyle konuştu:
“Bu ilaçlar tekrar piyasaya çıkacak mı sorun çözülecek mi? Bunu zamanla göreceğiz çünkü ilaç sanayi de önemli sıkıntıları olduğunu gündeme getiriyor. Eczanelerdeki sorunlarla ilgili bir çözüm oluşturmuyor bu düzenleme. Eczacıların sorunları çözülmemiş oldu ama umuyorum ki piyasadaki ilaç yokluklarıyla ilgili bir nebze de olsa bu sorunu çözecek bu düzenleme, sahayı biraz rahatlatır.”

'Sorunlar çözülmedi'

İlaç fiyatlarıyla ilgili yapılan düzenlemelerin eczacıların sorunlarını çözemediğine dikkat çeken Üney, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu ilaç fiyatlarıyla ilgili yapılan düzenleme sanayi ile ilgili üretimdeki fiyatlara verilen bir düzenlemedir ama eczacıların talepleri neydi? Eczanelerdeki ekonomik çıkmazın içerisinde de bu ilaç fiyat kararnamesinde yapılan düzenlemelerin yıllık bir standarda bağlanması ile ilgili talebimiz vardı ama yapılan bu düzenlemede bunun yapılmadığını görüyoruz. Bu düzenlemeyle eczacıların sorunların çözülmüş olmuyor. Kamudaki meslektaşlarımızın sorunları var. Vatandaşlarımızın cebinden ödemiş oldukları ilaç fiyat farkları var, yeni düzenlemeyle bu fiyat farkları daha da artacaktır. Yılda bir kere yapılan bu fiyat düzenlemesi yeterli değil. Bunun yılda en az 3-4 kere yapılması gerekiyor çünkü bu ilaç kararnamesi günümüz koşullarına göre belirlenmiş değil. Yapılan düzenleme eczacılarla ilgili sorunu çözmüyor.”

Kaynak:ANKA

Etiketler :