Fitre miktarı ne kadar, kaç TL? İşte 2023 fitre parası... (fıtır sadakası)

Fitre miktarı ne kadar, kaç TL? İşte 2023 fitre parası... (fıtır sadakası)
2023 fitre parası ile ilgili resmi açıklama geçtiğimiz günlerde Diyanet'ten gelmişti. Peki, bu yıl fitre miktarı ne kadar, kaç TL? Fıtır sadakası (sadaka-i fıtr) ne zaman verilir, kimlere verilmez, kimlere verilebilir?

Diyanet İşleri Başkanlığı fitre parası ile ilgili merak edilen tüm soruları yanıtlamıştı. Bu kapsamda fitrenin kimlere verilebileceği, ne kadar olacağı ve ne zamana kadar verilebileceği gibi bilgiler paylaşılmıştı. İşte tüm detaylar…

Fitre ne kadar 2023?

Diyanet İşleri Başkanlığı 2023 yılı fitre tutarı olarak günlük 70 lira belirledi. Fitre miktarı nakdi yani para olarak verilebileceği gibi, aynı tutara tekabül eden yiyecek, içecek ve benzeri yardımlar ile de verilebilir. Yine dileyen ve imkanı daha fazla olanlar da istedikleri takdirde bu miktarın üstünde bir tutar da ödeyebilirler. Din İşleri Yüksek Kurulu, Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı başkanlığında yaptığı toplantı sonrasında aldığı kararla, 2023 yılı fitre miktarının 70 TL olarak belirlendiğini ve vatandaşların fitrelerini deprem mağdurları için Ramazan ayı öncesinde de verebileceklerini açıkladı.

Etiketler :