FARUK ÇELİK’TEN ŞOK SOMA YANITI!

FARUK ÇELİK’TEN ŞOK SOMA YANITI!
Faruk Çelik “Hissi davranmamak gerek"Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Soma’da yaşanan maden faciasında 301 kişinin yaşamını yitirmesi ile ilgili yürütülen dava için ‘’Hissi davranmamak gerekir’’ yorumu yaptı. Bakan Çelik’in...

Faruk Çelik “Hissi davranmamak gerek"

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Soma’da yaşanan maden faciasında 301 kişinin yaşamını yitirmesi ile ilgili yürütülen dava için ‘’Hissi davranmamak gerekir’’ yorumu yaptı. Bakan Çelik’in bu sözlerine yanıt ise CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel’den geldi. Özel, “Zaten insan olarak bakmadıkları için böyle oldu” dedi.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Bir Tv programda, “Soma’da adalet nasıl tecelli edecek” sorusuna yanıt verdi. Bakan Çelik’in “Hissi değerlendirilmemesi gerekir ve suçsuz olan insanların da gereksiz yere damgalanmaması gerekir” yönündeki değerlendirmesi tepki çekti. Çelik şöyle konuştu:

“Bu konu böyle hissi değerlendirilecek bir konu değil. Çok ciddi bir konu. 301  ocak sönmüş, yürekler dağlamış. Bu olaya bakarken soğukkanlı ve doğru bir bakışla açık sözlü olmak gerekiyor. Bu olayın ört bas edilecek bir tarafı yok zaten. Hem çalışanlar hem endüstriyel açıdan örnek bir dava olarak neticelenmesi gerekiyor. Tabi suçsuz olan insanların da gereksiz yere damgalanması gibi bir durumunda oluşmaması gerekiyor.”

ÖZEL’DEN TEPKİ

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ise ‘’Bakan Çelik’in en çok korktuğu soru adalet nasıl tecelli edecek sorusudur. Çünkü cevabı biliyor’’ dedi ve şunları söyledi:

‘’Kendisinin de yargılanması gerektiğini biliyor. Hissi davranmayan makineleşmiş beyinler, karşısındakini insan olarak görmeyen beyinler nedeniyle yaşandı bunlar. 40 cm’lik bir delikten zorla beline lastik botla batırıp insanlar çalıştırıldığı için yaşandı bunlar. Mekanik olunmasaydı 1.5 milyon ton üretilebilen yerden 3.5 milyon ton devlet alım yapmazdı. Bakan Çelik, duruşma salonunda yoktu. Orada hava kurşun gibi ağırdı. Anneler, evlatlar sadece sekiz tutuklunun değil sorumluların yargılanmasını istiyor. Sorumlu kamu görevlilerin yargılanmasına izin vermeyen Bakan Çelik, suç örgütlerindeki gibi tetikçiyi saklama psikolojisi içinde. O lisansların altında imzası olan, denetlemeyen dönemin Başbakanı Erdoğan, Enerji Bakanı Yıldız ve Çalışma Bakanı Çelik yargılanmadan Soma’ya adalet gelmeyecek.”