Eyleme katılan işçilere 'işten çıkarma' gözdağı

Eyleme katılan işçilere 'işten çıkarma' gözdağı
Başakşehir Şehir Hastanesi inşaatında çalışan işçilerin eylemi sonucu yemeklerde iyileştirme yapıldı. Dev-Yapı İş eyleme katılan işçilere yönelik işten çıkarma iddiaları bulunduğunu aktardı.

İstanbul İkitelli’de yapımı devam eden Başakşehir Şehir Hastanesi'nde çalışan yaklaşık 4 bin işçi şantiyede çıkan yemekleri ve kötü çalışma koşullarını protesto etmek amacıyla geçtiğimiz günlerde eylem başlattı.

Dev-Yapı İş'ten yapılan açıklamada yemeklerde düzelmeye gidildiği ancak eyleme katılan işçilere yönelik işten çıkarma söylentilerinin bulunduğu kaydedildi.

Sendikadan yapılan açıklama şöyle:

"Başakşehir Şehir Hastanesi inşaatında da direnişin güçlü etkisi nedeniyle sonuç alıcı olmuş ve talepler kabul edilmiştir. Yemekhane de uzun kuyruklar oluşması ve yemeklerin kalitesiz ve yetersiz olması sorunu ile başlayan eylemin ardından yemek çeşidi dörtten, beşe çıkmış ve porsiyonlar daha doyurucu verilmeye başlanmıştır. Kapasite artırılacağı sözü verilmiş, (zaman içerisinde göreceğiz) banyo ve lavaboların eksiklikleri giderileceği sözü verilmiştir.

Bir yandan da sürek avı başlamış eyleme dahil olan ve başı çeken işçilerin işine son verileceği konuşulmakta ve tekrar bu tarz eylemlerin başlamasını önlemek amacıyla yemekhanede sürekli idari kadro işçileri denetlemektedir. Direnişin ardından beş çeşit çıkan yemekler, bu öğlen tekrar dört çeşit oldu akşam nasıl olacağını da bekleyip göreceğiz. Şantiyeler de beslenme sorunu isçi sağlığı ve güvenliği mücadelesinin bir parçasıdır. İşçiler bu mücadeleye ve var olan haklarına sahip çıkmazlar ise eylem gündemden düştüğünde patronlar gene bildiklerini okumaya çalışmaktadır. Ülkenin en önemli en prestijli projesinde işçiler ortaçağ koşullarında kalmakta çalışmaktadır. En temel hakları gasp edilmekte ücretten sigorta primlerine kadar hiçbir şikâyet olmadan resmi evraklar incelense görülecek olan bu haksızlıklar yetkililer tarafından görmezden gelinmektedir. Buna sessiz kalmayacağız. Şantiyede sürecin takipçisi olacağız.

Dev Yapı-İş Sendikası olarak işçilerin insanca çalışma hakkı, barınma hakkı ve beslenme hakkı mücadelesini büyüteceğiz.

Dev Yapı-İş sendikası olarak iş cinayetleri, gayri insani çalışma, beslenme ve barınma koşullarına karşı mücadeleyi büyütüyoruz.. Aynı koşullarda beraber çalıştığımız arkadaşlarımıza ise merkezinde tamamen biz işçilerin olduğu örgütlenmeler kurmaya ve her türlü hak gaspına karşı birlikte hareket etmeye çağırıyoruz."

Etiketler :