Eskişehir'deki 'Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlaması

Eskişehir'deki 'Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlaması
Eskişehir'de film platosundaki 'Taksim Meydanı'nda yapılan temsili 1 Mayıs kutlamasının ardından Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Sıhhıye Meydanı'nda, Türk-İş de Odunpazarı Meydanı'nda ayrı miting düzenledi.Sakarya...

Eskişehir'de film platosundaki 'Taksim Meydanı'nda yapılan temsili 1 Mayıs kutlamasının ardından Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Sıhhıye Meydanı'nda, Türk-İş de Odunpazarı Meydanı'nda ayrı miting düzenledi.

Sakarya Caddesi Sıhhıye Meydanı'ndaki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliğine yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı. Kalabalığa hitaben DİSK Eskişehir Temsilcisi Bayram Kavak konuşma yaptı. Mitinge katılanlar çalınan müzikler eşliğinde halay çekti. Miting olaysız sona erdi.

Türk-İş Bölge Temsilciliği de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Odunpazarı Meydanı'nda miting düzenledi. Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı mitingde Türk-İş Bölge Temsilcisi Necat Kılıç yaptığı konuşmada "Ülkemizdeki işsizliğe, yoksulluğa, güvencesiz çalışmaya, sağlık ve eğitimin paralı hale getirilmesine, sosyal devletin yok edilmesine karşı çıkıyoruz. Bugün ülkemizde emek karşıtı yaklaşımlarla kıdem tazminatımıza göz dikiliyor. İnsana yakışır koşullarda çalışmak, yaşamak ve sendikal haklar istiyoruz. Sosyal adalet, eşitlik ve refah istiyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Grup Çığ ile birlikte sahne alan sanatçı Oğuz Aksaç sevilen şarkıları seslendirerek miting alanına gelenleri coşturdu.