Eski hakem Selçuk Dereli: Gerekirse 1 yıl ara verilmeli

Eski hakem Selçuk Dereli: Gerekirse 1 yıl ara verilmeli
FIFA kokartlı eski hakem Selçuk Dereli, coronavirüs sürecinde liglerin açılması ve maçların oynatılmasıyla ilgili Halk TV'de Şule Aydın ile Haber Masası'nda konuştu.

Halktv.com.tr Haber Merkezi

FIFA kokartlı eski hakem Selçuk Dereli, "Ben insan sağlığının söz konusu olduğu yerde bunu riske atmanın yanlış olduğunu düşünüyorum." dedi. Sağlık Bakanı ve Bilim Kurulu'nun bu konuya müdahale etmesi gerektiğini vurgulayan Dereli, "TFF’ye sorumluluk bırakan irade kim olabilir sizce?" sorusunu sordu.

"TFF’ye sorumluluk bırakan irade kim olabilir sizce?"

"TFF Başkanı Nihat Özdemir pandemi uzmanı mı da bu şekilde karar veriyor? Üstelik Sağlık Bakanı ve Bilim Kurulu sorumluluğun tamamen TFF’de olacağını söylüyor. Bu açıklamaların arka planı olduğunu düşünüyorum. Algıyı böyle yaratmaya çalışıyorlar. Nihat Özdemir bir yerden bir işaret aldı ve bu kararı verdi. Bence Sağlık Bakanı ve Bilim Kurulu bu maçların oynanmasının önüne geçmelidir. 65 yaş üstüne kısıtlama koyuyorsun, çocuklara kısıtlama getiriyorsun ama ligler için sorumluluk TFF’nindir diyorsun. Anlaşılır gibi değil. 

Futbol temaslı bir oyun. Risk çok yüksek. Biliyorsunuz birçok kulüpte vakalar arttı. Öğrenebildiğimiz kadarıyla maçlar İstanbul’da oynanacak. Sporculara antremanda beşer kişilik gruplar halinde çalışın diyorlar. Sonuçta hepsi aynı soyunma odasını kullanacak, aynı duşa girecekler. Dolayısıyla bu Türkiye’de mümkün görünmüyor. TFF’nin bugüne kadar bir önlemini de duyamadık. 

İnsan hayatı paradan önemlidir. Bazı kulüpler ve yayıncı kuruluş maddi sıkıntılarından dolayı özellikle oynansın istiyor. TFF’ye sorumluluk bırakan irade kim olabilir sizce? Sağlık Bakanı dahi bu şekilde bir açıklama yapıyorsa demek ki onun da üstünde başka bir irade buna karar verdi. 

"Gerekirse 1 yıl ara verilmeli"

Yayıncı kuruluşun baskısı var. Türkiye’de yayıncı kuruluş BEIN Sports’un başında Katarlılar var. Elbette kulüplerin ekonomik problemleri var. Ama bu anlaşılır gibi değil. Para bir kişinin sağlığından önemli olamaz. Gerekirse 1 yıl ara verilmeli. Bu basketbolda açıklandı. Ama futboldaki ekonomik sıkıntı çok fazla olduğu için bu kararlar alınıyor. Yılmaz Vural gibi düşünenler var. İnsanlar evde sıkıldı, bizler sahada olalım diyor. Peki bir futbolcu oynamak istemezse ne olacak? Zorla sahaya çıkaramazsınız ki. Ya da hakemi ya da teknik direktörü… Rıza Çalımbay’ın açıklamaları var. Oynanmaması gerektiğini söylüyor. Sahada bulunmak istemediğini söylüyor. Ercan Taner ben bu ortamda ne seyahat edebilirim ne maçları anlatabilirim dedi. Haklı sebepler var. Nasıl olacak? 

Bu yürütülebilir değil. Bu federasyonla bu salgın ortamında bu lig gitmez. Böyle görünüyor. 

Hakemler ne düşünüyor? 

Görüştüğüm hakemlerin birçoğu çıkmak istemiyor. Hayatlarını riske atmak istemiyorlar. Onca zaman salgına karşı o kadar önlem aldık, kendimizi ve ailemizi sakındık neden çıkalım şimdi diyorlar. Kulüp başkanlarıyla görüşüyorum birçoğu istemiyor. Ama birileri dayatıyor bunu. TFF bu kararı tek başına alamaz. Dolayısıyla Nihat Özdemir kararını gözden geçirmeli diye düşünüyorum. 

Çok sayıda insan bu durumu istemiyor ancak basına yansıyan az sayıda açıklama var. Bir cesaretsizlik mi var? 

Bunu diyebilecek güce sahip olsalardı TFF bugün bu açıklamayı yapmazdı. Kulüpler de  seslerini biraz çıkarmalı. Hakem arkadaşlar, kulüp başkanları seslerini yükseltmeli."

Etiketler :