Eski AKP'li vekil Mazhar Bağlı jandarmaya el kaldırıp hakaret etti

Eski AKP Milletvekili Mazhar Bağlı'nın bir yol uygulaması sırasında jandarmalara bağırarak el kaldırdığı, hakaret ettiği anlar sosyal medyada gündem oldu.

Sosyal medyaya düşen görüntülerde Eski AKP Urfa Milletvekili Mazhar Bağlı'nın askere el kaldırıp hakaret ettiği görüldü. O anlar jandarmanın kameralarına yansıdı.

Bağlı, bir yol uygulaması sırasında görevli jandarmalarla kavga etti. Jandarmaların aracını durdurup kendisini yere yatırdıklarını iddia eden Bağlı'nın "Jandarmalar yalan söylüyor, kaçtığım falan yoktu" sözleri dikkat çekti.

Yaşananlarla ilgili askerleri suçlayan Bağlı'nın bağırdığı jandarma komutanının, sözkonusu görüntülerde "Elini kolunu indir, sen jandarmaya böyle bağıramazsın" sözlerine Mazhar Bağlı, "Allah Allah, sen peygamber çocuğu musun?" diye sordu. "Kaldıramazsın" cevabı alan Mazhar Bağlı, "Kaldırırım hem de nasıl kaldırırım" dedi.

'Sana göstereceğim'

Başka bir askerin araya girip "Eski milletvekili olduğunuzu söylüyorsunuz, Jandarmaya böyle mi davranılır?" diye sorması üzerine Mazhar Bağlı ve yanındaki kişilerin Jandarmalara hakaret edip üzerlerine yürüdükleri görüldü. Kendisini görüntüleyen Jandarma'ya "Sana göstereceğim" diyen Mazhar Bağlı şunları söyledi:

Ben eski milletvekiliyim. Burada jandarmalar eşkıyalık yapıyor. Bu jandarmalar kanun namına değil başkası adına burada gelip eşkıyalık, teröristlik yapıyorlar. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin eski milletvekiliyim. Eski rektörüm. Kendi arabamla giderken hiçbir gerekçe yokken beni durdurup yere yatırdılar. Yalan söylüyorlar hiç kaçtığım yok. Şu üstüme başıma bakın. Ben bunu jandarmaya ödeteceğim."

Görüntülerin hangi tarihte kayda alındığına dair ise henüz bir bilgiye ulaşılamadı.

Mazhar Bağlı kimdir?

Prof. Dr. Mazhar Bağlı; 1965 senesinde Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta dereceli okullarının ardından Selçuk Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Lisansının ardından Selçuk Üniversitesi’nde Yüksek Lisansını tamamladı. Yüksek lisansının ardından ise Sakarya Üniversitesinde doktora yaparak doktor unvanı kazandı.

Sırasıyla Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Dicle Üniversitesi ve Yıldırım Beyazıt Üniversitelerinde Öğretim Üyeliği görevinde bulundu. Çeşitli çalışmalar yapan Mazhar Bağlı Kanada Toronto Üniversitesinde, ABD Houston Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak orada çalıştı. Mazhar Bağlı’nın yayınladığı 8 adet kitabı vardır. Yurtiçi ve yurt dışında 50’den fazla makalesi yayınlandı. Mazhar Bağlı, aynı zamanda evli ve Esra Dicle ile Ahmet Emre adında iki çocuğu vardır.