Erdoğan’ın Sandığında Usulsüz İşlem

Erdoğan’ın Sandığında Usulsüz İşlem
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy kullanacağı sandıkta yemin eden görevlinin yerine başkası getirildi. İşlemin usülsüz olduğu iddia edildi.İSTANBUL Üsküdar’da bulunan Saffet Çebi İlköğretim Okulu’ndaki 3266 nolu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy kullanacağı sandıkta yemin eden görevlinin yerine başkası getirildi. İşlemin usülsüz olduğu iddia edildi.

İSTANBUL Üsküdar’da bulunan Saffet Çebi İlköğretim Okulu’ndaki 3266 nolu sandıkta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve tüm ailesi oy kullanacak.

YEMİNLİ GÖREVLİ DEĞİŞTİRİLDİ

Erdoğan ve ailesinin oy kullanacağı sandıkta sandık görevlisi krizi yaşandı. Sabah saatlerinde yemin edip sandık görevlisi olan AKP’li olduğu tahmin edilen görevlinin yerine saat 7:45′te gelen başka bir sandık görevlisi yerleştirildi. Sandık başından alınan yeminlinin yerine başka biri getirildi.

“YEMİN ETMİŞ SANDIK GÖREVLİSİ DEĞİŞTİRİLEMEZ”

Sandıkta müşait olarak görev alan Sözcü Gazetesi muhabiri Bora Erdin aynı okulda oy kullanacak olan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’a yaşanan sandık görevlisi değişimini sordu. Tanal şöyle konuştu: “Yemin etmiş sandık görevlisi yerinden alınamaz. Usülsüz bir işlem yapılmış. Bu kesinlikle yanlış bir uygulama.”

Öte yandan Tanal, diğer sandıklara göre Cumhurbaşkanı ve ailesinin oy kullanacağı sandığa özel bir düzenleme yapıldığını da söyledi.

TÜM AİLE TEK SANDIKTA

Sabah 8′de oy kullanma işleminin başladığı sandıkta Bilal, Burak ve Sümeyye Erdoğan, kızı Esra Albayrak ve damadı Berat Albayrak, Ziya İlgen de aynı sandıkta oy kullanacak.

DOKUZ ZARF HATALI ÇIKTI

Erdoğanlar’ın oy kullanacağı sandıkta 374 geçerli 8 yarım mühürlü 1 mühürsüz zarf tespit edildi.

BERAT VE ESRA ALBAYRAK KULLANDI

Aileden ilk oy kullanan ise Esra oldu. Saat 9:45′te Esra ve Berat Albayrak oy kullandı.

Sözcü