Erdoğan: Türkiye Kesinlikle Hükümetsiz Kalmayacak

Erdoğan: Türkiye Kesinlikle Hükümetsiz Kalmayacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ATO Congresium'da düzenlenen 4. Uluslararası öğrenciler mezuniyet töreninde konuştu. 7 Haziran genel seçimlerinden sonra ortaya çıkan tabloya ilişkin Erdoğan, "Bu dönemi en hasarsız şekilde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ATO Congresium'da düzenlenen 4. Uluslararası öğrenciler mezuniyet töreninde konuştu. 7 Haziran genel seçimlerinden sonra ortaya çıkan tabloya ilişkin Erdoğan, "Bu dönemi en hasarsız şekilde geçirmek için, tüm partileri serin kanlı şekilde düşünmeye ve ülkenin geleceği için sorumluluğa davet ediyorum. Partilerin tercihlerini krizden değil çözümden yana kullanacaklarına inanıyorum" dedi.

7 Haziran genel seçimlerini değerlendiren Erdoğan, "Ortaya çıkan milletin iradesidir. Herkes milletin takdirine saygı göstermek zorundadır. Seçim sonuçları milletimizin tek bir partinin iktidara gelmesine imkan sağlamayan bir siyasi tablo takdir ettiğini gösteriyor. Bu tabloyu siyasi partilerin hepsinin doğru şekilde okumasını temenni ediyorum. Tek bir partinin iktidarına imkân sağlamayan bu tablo kesinlikle Türkiye'nin hükümetsiz kalması anlamına gelmiyor. Demokrasinin en önemli özelliği, işte bu tür durumlarda çözüm yollarını açık tutuyor olmasıdır. Türkiye seçim gününe kadar başka bir tabloyla karşı karşıyaydı. Pazartesi gününden sonra başka bir tabloyla karşı karşıyadır. Bu dönemi en hasarsız şekilde geçirmek için, tüm partileri serin kanlı şekilde düşünmeye ve ülkenin geleceği için sorumluluğa davet ediyorum. Anayasa'nın şahsıma yüklediği görevleri yerine getireceğimden hiç kimsenin şüphesi olmasın" açıklamasında bulundu.

"PARTİLERİN TERCİHLERİNİ KRİZDEN DEĞİL ÇÖZÜMDEN YANA KULLANACAKLARINA İNANIYORUM"

Erdoğan, "İçinde bulunduğumuz sürecin Türkiye'nin kazanımlarına halel getirmeden geride bırakılması hususunda her türlü çabayı gösteriyorum, göstermeye devam edeceğim. Partilerin tercihlerini krizden değil çözümden yana kullanacaklarına inanıyorum. Umutlarını Türkiye'nin kriz ortamına girmesine bağlamış olan tüm odaklar, inşallah bir kez daha hayal kırıklığına uğrayacaktır" dedi.

"BATININ ŞAHSIMA YÖNELİK TÜM ÇİRKİN AÇIKLAMALARINI TAHAMMÜLSÜZLÜKLERİNİ ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL"

Erdoğan, "Özellikle batının, şahsıma yönelik tüm çirkin agresif hakikaten seviye kaybına uğramış o batı medyasının açıklamalarını tabi ki çirkin bulduğumu buradan açıklamak durumundayım. Bu tahammülsüzlüklerini anlamak mümkün değil. Bunun bir şeyi gösterdiğini de ifade etmek istiyorum. Allah'ıma hamdolsun demek ki doğru yoldayız. Onlar övgü yağdırsaydılar, o zaman kendimden şüphe etmem gerekirdi" diye konuştu.