Erdoğan, Sudan'ın Suakin adasını istedi: Bize tahsis etseniz de, tarihi şanına yakışır şekilde...

Erdoğan, Sudan'ın Suakin adasını istedi: Bize tahsis etseniz de, tarihi şanına yakışır şekilde...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan'da Hartum Üniversitesinde yaptığı konuşması dikkat çekti. Ege adalarının Yunan işgaline sessiz kalan Erdoğan, Sudan'ın Suakin adasını Türkiye'ye tahsisini istedi!Cumhurbaşkanı Recep...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan'da Hartum Üniversitesinde yaptığı konuşması dikkat çekti. Ege adalarının Yunan işgaline sessiz kalan Erdoğan, Sudan'ın Suakin adasını Türkiye'ye tahsisini istedi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan'da Hartum Üniversitesi'nde konuştu.

Erdoğan konuşmasında "Port Sudan'a geçtik, oradan Ada'ya (Suakin Adası). Orada TİKA'nın yapmış olduğu Hanefi ve Şafii mescidlerinin, camilerinin restorasyonu var. 'Bu adayı bize tahsis etseniz de tamamen şöyle bir restore etsek, bu adayı tekrar tarihi şanına layık bir hale getirsek' dedim." dedi.

"BU HALDE GÖRMEK BİZİ ÜZDÜ"

Adanın durumundan üzgün olduğunu söyleyen Erdoğan "Sevakin Adası'nı bu halde görmek bizleri üzdü. Yer ile yeksan etmişler. Kim? Batı. Batı'nın karekterinde bu var. Oraları yer ile yeksan etmek. Hamd olsun, şimdi yeniden restore etmek, ayağa kalkmak, kaldırmak bizlere nasip olduğu için ayrı bir memnuniyet içerisindeyim" dedi.

Erdoğan'a, Hartum Üniversitesi tarafından hukuk alanında fahri doktora verildi.